Κεράσματα με κέικ βανίλιας σε βαζάκια, χωνάκια και pops για γενέθλια και όχι μόνο

Κεράσματα με κέικ βανίλιας σε βαζάκια, χωνάκια και pops για γενέθλια και όχι μόνο

Για τα γενέθλια …Φτιαγμένα με αγάπη…
Τα βαζάκια για κέρασμα στο σχολείο…
Τα pops και τα χωνακια παγωτού με κεικ για τα παιδια στο πάρτυ…

Ολα έγιναν με κεικ βανιλιας, απλα χρωμάτισα αυτά που ήθελα για τα βαζάκια!!

ΚΕΙΚ 2 δόσεις για :

25 βαζάκια
25 χωνακια
25 περιπου pops cake

ΥΛΙΚΑ

2 πακέτα φαρινα
2 βούτυρα ( 250 γρ το ενα)
8 αυγα
4 κουπες ζαχαρη
2 ποτήρια γαλα
4 βανίλιες
Προερετικα ξυσμα λεμονιου
Χρωμα ζαχαροπλαστικής
Χωνακια παγωτού

Για τα χωνακια γαρνίρισμα

Τρούφα
Σοκολάτα κουβερτούρα
Μαρτς μελοους
Ζελεδακια

Για τα βαζάκια

Κρεμα ζαχαροπλαστικής
Που την κανουμε

500γρ γαλα
3 κ σ αλευρι γεμάτες
2 αυγα
1 κ σ βουτυρο
4-5 κ σ ζαχαρη
2 βανίλιες
Ξυσμα λεμονιου αν θελουμε

Ολα μαζι σε μια κατσαρολα χτύπημα εως ότου πήξει, αφηνουμε να κρυωσει, ανακατευουμε με λιγο σαντιγί για πιο ελαφρύ αποτελεσμα.

Μαρμελάδα φράουλα
Σαντιγί ( 500 γρ κρεμα γάλακτος χτυπημένη
με 4 κ σ ζαχαρη άχνη, αν την θέλετε πιο γλυκιά ρίχνεται 1 κ σ ακομα)

Για τα pops cake

Το κεικ που θα μείνει
( επειδή θα κόψουμε στρογγυλά
κοματια για τα βαζάκια)
1 ζαχαρούχο

ΚΕΙΚ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μιξερ χτυπουμε το βουτυρο με την ζαχαρη.
Οταν ασπρίσει ριχνουμε ενα ενα τα αυγα, συνεχίζουμε με το γαλα, την βανίλια, το ξυσμα, και έπειτα λιγο λιγο το αλευρι που εχουμε κοσκινισει.
Αφήνουμε να ενωθουν καλα.

Τώρα αφού ειναι ετοιμο το μίγμα πρώτα βαζουμε στα χωνακια.
Ψηνουμε στους 170c για 25-30 λεπτα περιπου ανάλογα τον φουρνο.
Αφήνουμε να κρυώσουν για να γαρνιρουμε!

Για τα βαζάκια

Χρωματζουμε χυλό για 4 ταψακια 20c οτι χρωμα μας αρεσει τα βουτυρωνουμε και ψηνουμε για περιπου 25 λεπτα
Βλέπε φωτό για το χρωμα…

Οταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε με κούπ η με ενα ποτηρι στο μέγεθος που θελουμε.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Στον πάτο του βάζου βαζουμε λιγο κρεμα ζαχαροπλαστικής, μετα ενα στρογγυλό κεκακι, κρεμα, κεκακι, φράουλα μαρμελάδα, κεκακι, λιγο κρεμα και τελειώνουμε με σαντιγί.
Την σαντιγί την βαζω στην σακούλα ζαχαροπλαςτικης και στο πλαϊνό χωρίς να το ανακάτεψε ρίχνω σταγόνες χρωμα και Βγαίνει δίχρωμη.
Διακοσμουμε τα βαζάκια με διάφορες κορδελιτσες και βαζουμε και ενα κουταλάκι.

Pops cake

Τρίβουμε το κεικ και ριχνουμε το ζαχαρούχο λιγο λιγο ανακατευουμε να γίνουν μια μάζα και πλάθουμε στρογγυλά σαν γλυφιτζούρια.
Βαζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.
Περνούμε τα ξυλάκια τα βουτάμε ( τα ξυλάκια)σε κουβερτούρα λιωμενη και τρίβουμε τις μπαλίτσες.
Βαζουμε ξανά στο ψυγείο.
Μόλις παγώσουν τα βγάζουμε και τα βουτάμε στην λιωμενη κουβερτούρα, ριχνουμε τρούφα αφηνουμε να παγώσουν.
Τα βαζουμε στα σακουλάκια και δένουμε με κορδελιτσα. (Δες φωτό)

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Παναγιώτα Μακρή, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ Cooking Tips’ Παναγιωτα Μακρη ( : https://www.facebook.com/Cooking-Tips-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B7-401556470038863/).