TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2022
in Μαγειρική
Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Share on FacebookShare on Twitter
Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού!!! Οδηγίες βήμα-βήμα…

 

Υλικα:

1 κιλο κερασια ΧΩΡΙΣ τα κουκουτσια (μεγαλα και τραγανα)

700 γρ. ζαχαρη κρυσταλλικη

χυμο απο 1 μετριο λεμονι

1 κ.γ. εσανς βανιλια ή πικραμυγδαλο (σε υγρη μορφη)

Εκτελεση:

Φωτο 1)

13521188_907006022760979_2042376129_n

Βαζουμε τα κερασια (ή βυσσινα) με τη ζαχαρη μεσα σε βαθεια κατσαρολα. Τα κερασια, αν ειναι αρκετα γλυκα σαν φρουτα, θελουν το πολυ 700 γραμμαρια ζαχαρη στο ενα κιλο καθαρο φρουτο! Τα βυσσινα θελουν ΠΑΝΤΑ αναλογια ενα προς ενα, καθως ειναι ξινα.  Αν εχουμε υπομονη, τα αφηνουμε ενα βραδυ σκεπασμενα με πετσετα κουζινας, να βγαλουν τα υγρα τους. Αλλιως, την ιδια μερα, ριχνουμε ενα κρασοποτηρο νερο, ισα να βρεξουμε τη ζαχαρη και ξεκιναμε το γλυκο μας.

Φωτο 2)

Κερασι ή βυσσινο γλυκο κουταλιου2

Αναβουμε το ματι της κουζινας στο δυνατο και περιμενουμε να λιωσει η ζαχαρη και να φουσκωσει! ΑΜΕΣΩΣ τραβαμε την κατσαρολα απο τη φωτια.

Φωτο 3)

Κερασι ή βυσσινο γλυκο κουταλιου3

Τα φρουτα μας, δεν εχουν προλαβει να ζαρωσουν. Ξαφριζουμε οσο μπορουμε και τα σκεπαζουμε με πετσετουλα, να βγαλουν ολα τα υγρα τους για 8-10 ωρες. Αν τα ξεκινησουμε το πρωι, δενουμε το γλυκο το βραδυ. Αν τα ξεκινησουμε βραδυ, τοτε τα αφηνουμε μεχρι το αλλο πρωι για να τελειωσουμε τη διαδικασια.

Φωτο 4)

Κερασι ή βυσσινο γλυκο κουταλιου4

Βγαζουμε με τρυπητη κουταλα, πιανοντας απαλα τα φρουτα και αφου στραγγιξουν αρκετα στην κουταλα, τα βαζουμε σε σουρωτηρι, εχοντας απο κατω μια λεκανιτσα για να παιρνουμε οσο ζουμακι στραγγιζει! Αφηνουμε να στραγγιξει καλα για μια-μιαμιση ωρα και συχνα-πυκνα ριχνουμε το υγρο που βγαινει, μεσα στην κατσαρολα με το υπολοιπο σιροπι.

Φωτο 5)

13530329_907007736094141_831247013_n

Οταν στραγγιξουν καλα τα κερασια ή τα βυσσινα, δενουμε το σιροπι σε δυνατη φωτια. Εδω πρεπει να προσεξουμε πολυ, γιατι ενω το σιροπι ειναι τρια δαχτυλα πανω απο τον πατο της κατσαρολας, φουσκωνει υπερβολικα! Φανταστειτε λοιπον, να εχετε βαλει πανω απο ενα κιλο κερασια/βυσσινα. Θα χυθει ΣΙΓΟΥΡΑ. Ενω με ενα κιλο τη φορα, ουτε χυνεται, ουτε αργει να δεσει! Σε 10′ περιπου ή και λιγοτερο, ειναι ετοιμο. Δεν ξεχναμε, κατα τη διαρκεια του βρασμου, να ριχνουμε στην κατσαρολα, οσο ζουμακι πεφτει απο τα φρουτα στη λεκανη.

Φωτο 6)

Κερασι ή βυσσινο γλυκο κουταλιου0

Οταν δεσει το σιροπι, ριχνουμε το χυμο του λεμονιου. Ανακατευουμε και ελεγχουμε αν συνεχιζει να ειναι δεμενο το σιροπι μας. Μολις η σταγονα πεφτει και στεκεται σαν μπαλιτσα, ειναι παρα πολυ καλα δεμενο το σιροπι και τραβαμε την κατσαρολα απο τη φωτια. Ριχνουμε το αρωμα που μας αρεσει, ανακατευουμε ελαφρα και ριχνουμε μεσα το κερασι! Δεν το ξαναβαζουμε στη φωτια. Ξαφριζουμε και παλι και κουναμε οσο περισσοτερο μπορουμε την κατσαρολα, με εντονες κυκλικες κινησεις. Για κανενα λογο δεν ανακατευουμε με κουταλα. Αφηνουμε να κρυωσει για μιση με μια ωρα και κουναμε το σκευος τακτικα, για να ρουφανε τα κερασια μας σιροπακι! Μοιραζουμε το γλυκο σε αποστειρωμενα βαζα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μaria Chatzisimou

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Next Post
Μεσογειακοί Αγώνες: Τραυματίστηκαν και αποχώρησαν αθλητές της ενόργανης γυμναστικής

Μεσογειακοί Αγώνες: Τραυματίστηκαν και αποχώρησαν αθλητές της ενόργανης γυμναστικής

Power Pass: Παρατείνονται μέχρι τις 5 Ιουλίου οι αιτήσεις για το επίδομα ρεύματος

Power Pass: Παρατείνονται μέχρι τις 5 Ιουλίου οι αιτήσεις για το επίδομα ρεύματος

Πανελλήνιες 2022 Αποτελέσματα: Πώς υπολογίζετε τα μόρια – Οι συντελεστές βαρύτητας και τα στατιστικά

Πανελλήνιες 2022 Αποτελέσματα: Πώς υπολογίζετε τα μόρια - Οι συντελεστές βαρύτητας και τα στατιστικά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd