Κέικ σοκολατένιο

Κέικ σοκολατένιο…

Υλικά:

5 αυγά

1 λουρπακ 225 γρ.

2 ποτήρια του νερού ζάχαρη

1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό

1 φαρίνα

1 και μισό σακουλάκι τρούφα

2 βανίλιες

Σημ. : Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.

Εκτέλεση:

Πρώτα χτύπησα το βούτυρο πολύ καλά με τη ζάχαρη.  Πρόσθεσα τα αυγά και το γιαούρτι.   Στη συνέχεια το αλεύρι, σιγά σιγά το μπεκιν, τις βανίλιες και τέλος την τρούφα αφού πρώτα την είχα αλευρώσει. Έψησα σε προθερμασμενο φούρνο στην αντίσταση, στους 180 βαθμούς και για 45 λεπτά.

Για το γλάσο:  έλιωσα κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν μαρί με μια κουταλιά ηλιέλαιο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Κατερίνα Μαδίκα.