TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κέικ πορτοκαλιού με γλάσο κακάο

Ιούν 15, 2019
in Μαγειρική
Κέικ πορτοκαλιού με γλάσο κακάο
Share on FacebookShare on Twitter

Το πιο αφράτο και μαλακό νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού με γλάσο κακάο…
Πανεύκολο χωρίς μίξερ και πεντανόστιμο…

ΥΛΙΚΑ
3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κούπες χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
2/3 κούπας (150 ml) σπορέλαιο
1 1/2 κούπα ή 1 3/4 άχνη ζάχαρη για λίγο πιο γλυκό
1 κ.γ κοφτό σόδα
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
2 βανίλιες
1 1/2 με 2 κ.σ κακάο
1 πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΚΑΚΑΟ
125 γρ. μαργαρίνη
6 γεμάτες κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. νερό
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ένα μπολ βάζω την άχνη,το λάδι,τον χυμό,το ξύσμα και το αλάτι και ανακατεύω με ένα σύρμα για 1 λεπτό.
Σ ένα άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι κοσκινισμένο με τη σόδα και τις βανίλιες και το ρίχνω στο υγρό μείγμα. Ανακατεύω πάλι με το σύρμα για 1 ακόμη λεπτό ίσα να ενωθούν.(Δεν παιδεύω πολύ το μείγμα.) Πρέπει να είναι αφράτο και να μην ”γλιτσιάσει” από το πολύ ανακάτεμα.
Κρατάω το 1/3 του μίγματος και εκεί προσθέτω το κακάο.
Βουτυρώνω με μαργαρίνη και αλευρώνω μια μεγάλη φόρμα για κέικ ή ένα ταψάκι 28 εκ.και αδειάζω μέσα το λευκό μείγμα. Ρίχνω κουταλιές από το σκούρο μείγμα και με ένα μαχαίρι κάνω σχέδια να ανακατευτούν λίγο. Ψήνω στους 170 βαθμούς  για 45-50 λεπτά περίπου. Στα 45 λεπτά το τσεκάρω.
Σ ένα κατσαρολάκι ρίχνω το νερό, την μαργαρίνη, την ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν καλά. Προσθέτω στο τέλος και τη βανίλια. Αφού κρυώσει λίγο το κέικ το περιχύνω με το γλάσο (χλιαρό κι αυτό) πάνω σε μια σχάρα. Αλλιώς περιμένω να κρυώσει και να ”στεκάρει”το γλασο και απλά το στρώνω με μια σπάτουλα πάνω στο κέικ.
Μπορείτε αν θέλετε να παραλείψετε εντελώς το κακάο μέσα στο κέικ.Είναι κι έτσι πεντανόστιμο!!!
Η ΚΟΥΠΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ 250 ml Η ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΥ ΝΕΣ!

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

Τις συνταγές της  φίλης μας μπορείτε να βλέπετε στην σελίδα της «Οι Λιχουδιές της Σόφης»

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Πίτα με κεράσια
Μαγειρική

Πίτα με κεράσια

Ιούν 30, 2025
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κεράσι της γιαγιάς Κικής

Ιούν 29, 2025
Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2025
Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Next Post
Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Σαν σήμερα 15 Ιουνίου

Σαν σήμερα 15 Ιουνίου

Απλοί τρόποι να εξαφανίσεις τη μυρωδιά του ψαριού από το σπίτι

Απλοί τρόποι να εξαφανίσεις τη μυρωδιά του ψαριού από το σπίτι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd