TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κέικ με κρέμα

Δεκ 15, 2024
in Μαγειρική
Κέικ με κρέμα
Share on FacebookShare on Twitter
Πρωτότυπο, πανεύκολο και γευστικότατο κέικ …
Την συνταγή την βρήκα εδώ :http://thessmama.gr/kik-me-krema/

Υλικά για την κρέμα:γάλα 500ml
αυγό 1 σε θερμοκρασία δωματίου
ζάχαρη 120 γρ.
αλεύρι 60 γρ.
ξύσμα ενός λεμονιού
4 τμχ. βανίλια σκόνηΥλικά για τη βάση:αλεύρι 300 γρ.
ζάχαρη 200 γρ.
αυγά 4 τμχ σε θερμοκρασία δωματίου
ηλιέλαιο 130 ml (εγώ έβαλα μισό ηλιέλαιο μισό ελαιόλαδο)
γάλα 100 ml σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι μπεικιν πάουντερ
αλάτι μια πρέζα
βανίλια 2τμχ.
ξύσμα ενός λεμονιούΕκτέλεση:Πρώτα ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και το ξύσμα λεμονιού σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αυγό, ρίχνουμε και λίγο
από το ζεσταμένο γάλα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.Αυτό το μείγμα τώρα το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με το γάλα, που έχουμε ήδη σε χαμηλή
φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια για να πήξει. Χρειάζονται περίπου 8 λεπτά.
Βάζουμε την κρέμα σε γυάλινο μπολ για να κρυώσει γρηγορότερα και βάζουμε από πάνω
του μεμβράνη να ακουμπά πάνω στην κρέμα προκειμένου να μη μας κάνει από πάνω κρούστα.

Τώρα ετοιμάζουμε τη βάση για το κέικ.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τα αυγά και χτυπάμε για λίγο με το μίξερ.
Προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια, το λάδι, το αλεύρι που το έχουμε κοσκινίσει
μαζί με το μπέικιν, το αλάτι και τέλος το γάλα.
Ανακατεύουμε λίγο ακόμα με το μίξερ και το ρίχνουμε σε ταψί μεσαίου μεγέθους
(το δικό μου είναι 30 επί 35 εκατοστά),
αφού πρώτα έχουμε βάλει μια λαδόκολλα που θα πιάνει και τα τοιχώματα του ταψιού
και την οποία έχουμε βουτυρώσει ελαφρά και αλευρώσει.
Στη συνέχεια παίρνουμε την κρύα κρέμα και βάζουμε με ένα κουτάλι επάνω στη ζύμη
που έχουμε βάλει στο ταψί (όπως στη φωτογραφία).

κεικ με κρεμα

Ψήνουμε στους 160 με 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε. Για να βεβαιωθείτε,
θα κάνετε το τεστ με την οδοντογλυφίδα όπως κάνουμε στα απλά κέικ. Αφού κρυώσει,
ρίχνουμε από επάνω άχνη και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Καλή επιτυχία.ΠΗΓΗ
http://thessmama.gr/?p=1049
Επιμέλεια: Πολυδώρου Όλγα, Το Όμορφο Κουζινάκι
Την συνταγή και τις φωτογραφιες μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Παγωτό της «φωτιάς»
Μαγειρική

Παγωτό της «φωτιάς»

Ιούν 24, 2025
Τούρτα κεράσι-μπισκότο
Μαγειρική

Τούρτα κεράσι-μπισκότο

Ιούν 23, 2025
Κέικ κρέμα-κεράσι
Μαγειρική

Κέικ κρέμα-κεράσι

Ιούν 22, 2025
Γλυκό κουταλιού κίτρινη κολοκύθα
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κίτρινη κολοκύθα

Ιούν 21, 2025
Next Post
Γυναίκα «πέθανε και πέρασε τρεις μέρες στον ουρανό» – Τι της είπαν για το μέλλον της ανθρωπότητας

Γυναίκα «πέθανε και πέρασε τρεις μέρες στον ουρανό» - Τι της είπαν για το μέλλον της ανθρωπότητας

Το τρομακτικό πρόσωπο που στοιχειώνει το διαδίκτυο είναι μια γυναίκα που ονομάζεται «Loab»

Το τρομακτικό πρόσωπο που στοιχειώνει το διαδίκτυο είναι μια γυναίκα που ονομάζεται «Loab»

Γιατί ματώνει η μύτη του παιδιού στον ύπνο;

Γιατί ματώνει η μύτη του παιδιού στον ύπνο;

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd