TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κέικ με κρέμα

Δεκ 15, 2021
in Μαγειρική
Κέικ με κρέμα
Share on FacebookShare on Twitter
Πρωτότυπο, πανεύκολο και γευστικότατο κέικ …
Την συνταγή την βρήκα εδώ :http://thessmama.gr/kik-me-krema/

Υλικά για την κρέμα:γάλα 500ml
αυγό 1 σε θερμοκρασία δωματίου
ζάχαρη 120 γρ.
αλεύρι 60 γρ.
ξύσμα ενός λεμονιού
4 τμχ. βανίλια σκόνη

Υλικά για τη βάση:

αλεύρι 300 γρ.
ζάχαρη 200 γρ.
αυγά 4 τμχ σε θερμοκρασία δωματίου
ηλιέλαιο 130 ml (εγώ έβαλα μισό ηλιέλαιο μισό ελαιόλαδο)
γάλα 100 ml σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι μπεικιν πάουντερ
αλάτι μια πρέζα
βανίλια 2τμχ.
ξύσμα ενός λεμονιού

Εκτέλεση:

Πρώτα ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και το ξύσμα λεμονιού σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αυγό, ρίχνουμε και λίγο
από το ζεσταμένο γάλα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.

Αυτό το μείγμα τώρα το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με το γάλα, που έχουμε ήδη σε χαμηλή
φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια για να πήξει. Χρειάζονται περίπου 8 λεπτά.
Βάζουμε την κρέμα σε γυάλινο μπολ για να κρυώσει γρηγορότερα και βάζουμε από πάνω
του μεμβράνη να ακουμπά πάνω στην κρέμα προκειμένου να μη μας κάνει από πάνω κρούστα.

Τώρα ετοιμάζουμε τη βάση για το κέικ.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τα αυγά και χτυπάμε για λίγο με το μίξερ.
Προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια, το λάδι, το αλεύρι που το έχουμε κοσκινίσει
μαζί με το μπέικιν, το αλάτι και τέλος το γάλα.
Ανακατεύουμε λίγο ακόμα με το μίξερ και το ρίχνουμε σε ταψί μεσαίου μεγέθους
(το δικό μου είναι 30 επί 35 εκατοστά),
αφού πρώτα έχουμε βάλει μια λαδόκολλα που θα πιάνει και τα τοιχώματα του ταψιού
και την οποία έχουμε βουτυρώσει ελαφρά και αλευρώσει.
Στη συνέχεια παίρνουμε την κρύα κρέμα και βάζουμε με ένα κουτάλι επάνω στη ζύμη
που έχουμε βάλει στο ταψί (όπως στη φωτογραφία).

κεικ με κρεμα

Ψήνουμε στους 160 με 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε. Για να βεβαιωθείτε,
θα κάνετε το τεστ με την οδοντογλυφίδα όπως κάνουμε στα απλά κέικ. Αφού κρυώσει,
ρίχνουμε από επάνω άχνη και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Καλή επιτυχία.ΠΗΓΗ
http://thessmama.gr/?p=1049
Επιμέλεια: Πολυδώρου Όλγα, Το Όμορφο Κουζινάκι

Την συνταγή και τις φωτογραφιες μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Next Post
Γιαννιώτικο κανταΐφι σε ατομικά ρολάκια

Γιαννιώτικο κανταΐφι σε ατομικά ρολάκια

Σήμερα,1 Δεκεμβρίου Γιορτάζουν

Σήμερα, 15 Δεκεμβρίου Γιορτάζουν

Νέο παράρτημα Ρομά στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων

Νέο παράρτημα Ρομά στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd