Κερασόπιτα

Υλικά :

-μία κόκκινη φαρίνα που φουσκώνει μόνη της (αν βρεις με γεύση πορτοκάλι ακόμα καλύτερα).
 -ένα βιτάμ σε μπολάκι
 -ένα γιαούρτι πρόβειο
-δύο κούπες του τσαγιού ζάχαρη
 -πέντε αυγά
 -τρεις βανίλιες
 -το χυμό από μισό πορτοκάλι
 -το ξύσμα από ολόκληρο το πορτοκάλι
-150 γρ. γλυκό του κουταλιού κεράσι
 Εκτέλεση :
Αλείφουμε την φόρμα (τσέρκι καλύτερα) με λίγο βιτάμ, χτυπάμε το βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου) με την ζάχαρη , ρίχνουμε τα αβγά , το γιαούρτι, το κοσκινισμένο αλεύρι και τις βανίλιες το ξύσμα και τον χυμό πορτοκάλι και χτυπάμε ελάχιστα.

Προσθέτουμε στο μείγμα και το γλυκό του κουταλιού κεράσι και ψήνουμε στον αέρα για 45-50 λεπτα.

Καλή επιτυχία

Την συνταγή μας την έδωσε η φίλη μας Έφη Λάμπρου.