Κέικ με ferrero rocher και μερέντα

Κέικ με ferrero rocher και μερέντα

Υλικά για το κέικ:

185γραμμ. μαλακό βούτυρο
2 βανίλιες
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
4 μεγάλα αβγά, κρόκους και ασπράδια χωριστά
¾ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού κακάο
¾ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα πλήρες

Υλικά για τη γέμιση :

15 σοκολατάκια Ferrero Rochet θρυμματισμένα
200γραμμ. Κουβερτούρα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας κακάο
2/3 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος

Υλικά για την επικάλυψη μερέντα γκανάζ:

1 φλιτζάνι του τσαγιού Μερέντα
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Καλύπτουμε 2 ταψιά των 20 εκατοστών διαμέτρου με βουτυρωμένη λαδόκολλα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους. Ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το κακάο, αλληλοδιαδόχως με το γάλα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Αναμιγνύουμε τη μαρέγκα με το μίγμα του κέικ και το μοιράζουμε στα 2 ταψάκια.
Φουρνίζουμε για 45 λεπτά περίπου. Όταν τα βγάλουμε τα αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Τοποθετούμε σε ένα μπολ τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και το κακάο.

Βάζουμε τη κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει μια βράσει. Περιχύνουμε με τη ζεστή κρέμα τη σοκολάτα με το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα.

Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Βγάζουμε τα σοκολατάκια από τις καφέ φορμίτσες τους και έτσι όπως είναι μέσα στο χρυσόχαρτο τα θρυμματίζουμε με τον πλάστη πάνω στο πάγκο της κουζίνας.
Ανοίγουμε το χρυσόχαρτο και αδειάζουμε το θρύμμα στο μπολ με τη λειωμένη σοκολάτα και τα ανακατεύουμε.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη.
Λειώνουμε τη Μερέντα με τη κρέμα γάλακτος σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρό και να είναι εύκολο να το απλώσουμε.
Βάζουμε το πρώτο κέικ στη πιατέλα, απλώνουμε τη γέμιση και βάζουμε από πάνω το δεύτερο κέικ.
Καλύπτουμε από πάνω και γύρω-γύρω όλο το κέικ με τη μερέντα γκανάζ.

Καλή επιτυχία.

Η συνταγή είναι από το metrogreece.gr (http://www.metrogreece.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/326950/Default.aspx), σε εκτέλεση και φωτογραφίες της φίλης μας Αγγελίκης Αναγνώστου, η οποία και μας την έστειλε.