TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κέικ με ferrero rocher και μερέντα

Σεπ 16, 2024
in Μαγειρική
Κέικ με ferrero rocher και μερέντα
Share on FacebookShare on Twitter

Κέικ με ferrero rocher και μερέντα

Υλικά για το κέικ:

185γραμμ. μαλακό βούτυρο
2 βανίλιες
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
4 μεγάλα αβγά, κρόκους και ασπράδια χωριστά
¾ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού κακάο
¾ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα πλήρες

Υλικά για τη γέμιση :

15 σοκολατάκια Ferrero Rochet θρυμματισμένα
200γραμμ. Κουβερτούρα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας κακάο
2/3 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος

Υλικά για την επικάλυψη μερέντα γκανάζ:

1 φλιτζάνι του τσαγιού Μερέντα
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Καλύπτουμε 2 ταψιά των 20 εκατοστών διαμέτρου με βουτυρωμένη λαδόκολλα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους. Ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το κακάο, αλληλοδιαδόχως με το γάλα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Αναμιγνύουμε τη μαρέγκα με το μίγμα του κέικ και το μοιράζουμε στα 2 ταψάκια.
Φουρνίζουμε για 45 λεπτά περίπου. Όταν τα βγάλουμε τα αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Τοποθετούμε σε ένα μπολ τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και το κακάο.

Βάζουμε τη κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει μια βράσει. Περιχύνουμε με τη ζεστή κρέμα τη σοκολάτα με το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα.

Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Βγάζουμε τα σοκολατάκια από τις καφέ φορμίτσες τους και έτσι όπως είναι μέσα στο χρυσόχαρτο τα θρυμματίζουμε με τον πλάστη πάνω στο πάγκο της κουζίνας.
Ανοίγουμε το χρυσόχαρτο και αδειάζουμε το θρύμμα στο μπολ με τη λειωμένη σοκολάτα και τα ανακατεύουμε.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη.
Λειώνουμε τη Μερέντα με τη κρέμα γάλακτος σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρό και να είναι εύκολο να το απλώσουμε.
Βάζουμε το πρώτο κέικ στη πιατέλα, απλώνουμε τη γέμιση και βάζουμε από πάνω το δεύτερο κέικ.
Καλύπτουμε από πάνω και γύρω-γύρω όλο το κέικ με τη μερέντα γκανάζ.

Καλή επιτυχία.

Η συνταγή είναι από το metrogreece.gr (http://www.metrogreece.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/326950/Default.aspx), σε εκτέλεση και φωτογραφίες της φίλης μας Αγγελίκης Αναγνώστου, η οποία και μας την έστειλε.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Next Post
Ουρές από Τουρκάλες και Τούρκους μόνο και μόνο για να φάνε σε ένα ελληνικό ουζερί στη Χίο

Ουρές από Τουρκάλες και Τούρκους μόνο και μόνο για να φάνε σε ένα ελληνικό ουζερί στη Χίο

Euroleague: Νέοι κανονισμοί για το Financial Fair Play – Πότε θα εφαρμοστούν

Euroleague: Νέοι κανονισμοί για το Financial Fair Play - Πότε θα εφαρμοστούν

Πέθανε ο θρύλος της Άστον Βίλα, Γκάρι Σο – Είχε χτυπήσει στο κεφάλι μετά από πτώση

Πέθανε ο θρύλος της Άστον Βίλα, Γκάρι Σο - Είχε χτυπήσει στο κεφάλι μετά από πτώση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd