Κέικ με δαμάσκηνα και κακάο

Κέικ με δαμάσκηνα και κακάο

Ένα καταπληκτικό κέικ που γίνεται στο λεπτό αφού όλη σχεδόν η διαδικασία γίνεται στο μπλέντερ.
Αφράτο, ζουμερό, όχι πολύ γλυκό με μια γλυκιά όξινη νότα που σου δίνουν τα δαμάσκηνα και που δένει απόλυτα με το κακάο.
ΥΛΙΚΑ :
Η κούπα είναι των 250 ml
150 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα σπορέλαιο
3 αυγά
2 κ.σ. κακάο
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά) εγώ έβαλα
2 κ.γ. μπέικιν
ξύσμα ενός πορτοκαλιού

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ :
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας ψιλοκομμένη
1 κ.σ. μαργαρίνη
1 κ.σ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κοσκινίζω το αλεύρι το κακάο την κανέλα και το μπέικιν σ” ένα μπολ.
Στο μπλέντερ ρίχνω τα αυγά, ζάχαρη, σπορέλαιο, γάλα, βανίλιες, αλάτι και ξύσμα και χτυπάω γαι 1 λεπτό.
Προσθέτω και τα δαμάσκηνα και πολτοποιώ λίγο ακόμα να κοπούν σε μικρότερα κομματάκια, αλλά να μη διαλυθούν τελείως.
Αδειάζω το μίγμα μου σε ένα μπολ και προσθέτω όλο το κοσκινισμένο μίγμα των στερεών υλικών και ανακατεύω απαλά με σπάτουλα μέχρι να εξαφανιστεί το αλεύρι.(Δεν το χτυπάω)
Αδειάζω το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μικρή φόρμα ή ταψάκι 20-23 εκ. περίπου γιατί η δόση είναι μικρή.
Ψήνω στους 180 για 45-50 λεπτά περίπου μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.
Λιώνω τη σοκολάτα με τη μαργαρίνη στα μικροκύματα σε χαμηλή θερμοκρασία,( αλλιώς σε μπεν μαρί ) και προσθέτω αφού λιώσει και το μέλι.
Περιχύνω το κέικ όσο είναι χλιαρό και γαρνίρω με λίγα δαμάσκηνα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Αν θέλουμε μίγμα για την κανονική φόρμα τη στρογγυλή για κέικ τότε κάνουμε διπλή δόση.

 Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.