TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κέικ κρέμα-κεράσι

Ιούν 22, 2025
in Μαγειρική
Κέικ κρέμα-κεράσι
Share on FacebookShare on Twitter

Κέικ κρέμα-κεράσι…

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ:

2 1/2 κούπες φαρίνα
3/4 κούπας ζαχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα ξινόγαλα
4 αβγά
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

2 ΚΟΥΠΕΣ ΓΑΛΑ (500γρ.)
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κορν φλάουρ
2 βανίλιες

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΕΡΑΣΙ:

1 κούπα σπιτικό γλυκό κεράσι με το σιρόπι του(όχι το τραγανό κεράσι του εμπορίου)ή βύσινο γλυκό ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας
1/2 κούπα νερό
2 κ.σ κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Σ’ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα,ζάχαρη και κορν φλάουρ,ανακατεύω και βράζω να πήξει η κρέμα.Κατεβάζω απ’τη φωτιά και ρίχνω τις βανίλιες.  Αφήνω στην άκρη σκεπασμένη με μεμβράνη (να μην πιάσει ”πέτσα”) και αφήνω να γίνει χλιαρή.
2. Σ ‘ένα άλλο κατσαρολάκι αδειάζω το γλυκό κεράσι,(ή τη μαρμελάδα)το νερό,το κορν φλάουρ ανακατευω και βράζω να πήξει η σαλτσούλα.  Αφήνω στην άκρη να γίνει χλιαρή.
3. Κοσκινίζω 2 φορές τη φαρίνα.
Χτυπάω στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν και να πήξουν,προσθέτω το σπορέλαιο,το ξινόγάλα,το ξύσμα,το αλάτι,τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι.Χτυπάω ίσα να ανακατευτεί.(Δεν το παρακάνω για να βγει αφράτο το κέικ.)
Αδειάζω το μίγμα σε 2 ταψάκια 22 εκ.το καθένα βουτυρωμένα και στρωμένα με λαδόκολα.
4. Χτυπάω με ενα σύρμα ή στο μίξερ την λευκή κρέμα να αφρατέψει και την βάζω σε κορνέ ή μια σακουλίτσα κόβωντας την άκρη με ψαλίδι και κάνω χοντρές γραμμές με την κρέμα στην επιφάνεια του κέικ αφήνοντας 1-2 εκ.απόσταση μεταξύ τους.  Στα κενά αυτά στρώνω με ένα κουταλάκι τη σάλτσα κεράσι.
Ψήνω και τα 2 ταψάκια μαζί στους 180 αντιστάσεις για 30-35 λεπτά περίπου.
Το τσεκάρω με οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή είναι έτοιμα.  Δεν τα παραψήνω.  Εγώ έφτιαξα 1 ταψάκι με σάλτσα κεράσι και 1 ταψάκι με σάλτσα βερίκοκο.
Είναι πεντανόστιμα!!!

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Γλυκό κουταλιού κίτρινη κολοκύθα
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κίτρινη κολοκύθα

Ιούν 21, 2025
Μαρμελάδα κεράσι
Μαγειρική

Μαρμελάδα κεράσι

Ιούν 20, 2025
Σπιτικό παγωτό σοκολάτα καραμέλα
Μαγειρική

Σπιτικό παγωτό σοκολάτα καραμέλα

Ιούν 19, 2025
Παγωτό mocha-μπισκότο της Έφης
Μαγειρική

Παγωτό mocha-μπισκότο της Έφης

Ιούν 18, 2025
Αλμυροί λουκουμάδες
Μαγειρική

Αλμυροί λουκουμάδες

Ιούν 17, 2025
Έρωτας με την πρώτη μπουκιά
Μαγειρική

Έρωτας με την πρώτη μπουκιά

Ιούν 16, 2025
Next Post
Η Ζάκυνθος το πιο πολυσύχναστο hotspot διακοπών της Ευρώπης

Η Ζάκυνθος το πιο πολυσύχναστο hotspot διακοπών της Ευρώπης

Το θαυματουργό διατροφικό συστατικό για δυνατούς μυς μέχρι τα βαθιά γεράματα

Το θαυματουργό διατροφικό συστατικό για δυνατούς μυς μέχρι τα βαθιά γεράματα

Αν έπεφτε το ίντερνετ για ένα 24ωρο βήμα προς βήμα: Παγκόσμιος πανικός και τοπίο στην ομίχλη

Αν έπεφτε το ίντερνετ για ένα 24ωρο βήμα προς βήμα: Παγκόσμιος πανικός και τοπίο στην ομίχλη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd