Κέικ φράουλας

Κέικ φράουλας μοσχομυρωδάτο και νόστιμο…

Υλικά:
350 γρ.φράουλες
χυμό από μισό λεμόνι
125 γρ. lurpak
150 γρ. ζάχαρη και 100 γρ. ζάχαρη αχνη
3 αυγά
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. γάλα
1 φακελάκι μπεικιν
μια πρέζα αλάτι
1 σφηνάκι κονιάκ

Εκτέλεση:
Πλένουμε τις φράουλες και μετά κόβουμε το κοτσανάκι.
Τις κόβουμε μικρά κυβάκια και τις βάζουμε σε ενα τηγανάκι.
Προσθέτουμε στο τηγανάκι το βούτυρο και τα 150 γρ. ζάχαρη.
Τα βάζουμε στο μάτι και μόλις πάρουν βράσει τις αφήνουμε για δέκα λεπτά να βράσουν προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού.
Τις βγάζουμε από την φωτιά και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Όταν κρυώσουν τα υλικά στο τηγανάκι βάζουμε σε ένα λεκανάκι τα αυγά με τα 100 γρ. ζάχαρη.
Χτυπάμε να αφρατέψουν και στην συνέχεια βάζουμε τα υλικά από το τηγανάκι και όλα τα υλικά με οποία σειρά θέλουμε.
Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι να ενσωματωθεί και είναι έτοιμο το μείγμα του κέικ.
Το βάζουμε σε βουτυρωμένη μεγάλη στρογγυλή φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Δοκιμάζετε βάζοντας ένα μαχαίρι στο κέικ και αν δεν λερωθεί είναι έτοιμο.
Το σερβίρετε με γλυκό κουταλιού φράουλα…

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).