Κέικ φράουλα “ζελεδένιο”

Όταν έφτιαξα αυτό το κέικ όλη η κουζίνα μου πλημμύρισε άρωμα φράουλας…
Μαλακό,νωπό και αφράτο με όλο το φραουλένιο άρωμά του…

ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑ ”ΖΕΛΕΔΕΝΙΟ”!!!

ΥΛΙΚΑ
1 φακελάκι σκόνη ζελέ φράουλα (100γρ.)
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ μπέικιν
2 βανίλιες
4 αυγά σε θερμ.δωμ.
1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα γάλα σε θερμ.δωμ.
1/2 κούπα πουρέ φράουλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποίησα στο μούλτι 1 κούπα φράουλες,που πρέπει να είναι παγωμένες από κατάψυξη. Πέρασα τον πολτό από σουρωτήρι για να πάρω 1/2 κούπα πολτό φράουλας .(ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΠΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΛΟΥΔΙΑ Ο ΠΟΥΡΕΣ!!!)
Στον κάδο του μίξερ έριξα το βούτυρο,ζάχαρη και το ζελέ και τα χτύπησα 2 λεπτά. Πρόσθεσα 1-1 τα αυγά,βανίλιες και χτυπώντας στη χαμηλή ταχύτητα
πρόσθεσα εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι που το κοσκίνισα πρώτα με το μπέικιν.
Τέλος έριξα και τον πολτό φράουλας.Μην το παραχτυπήσετε. Άδειασα το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη μεγάλη φόρμα για κέικ και έψησα στους 175 πάνω κάτω για 50 λεπτά.Το γλάσο που βλέπετε από πάνω, είναι λευκή κουβερτούρα λιωμένη με λίγο γάλα και 2-3 σταγόνες χρώμα κόκκινο,απλά το έριξα όσο το κέικ ήταν ακόμα ζεστό γι’αυτό και έλιωσε. Εσείς απλώστε το αφού κρυώσει το κέικ. Είναι απίστευτα νωπό, μαλακό και αφράτο και μοσχοβολάει φράουλα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

Τις συνταγές της  φίλης μας μπορείτε να βλέπετε στην σελίδα της «Οι Λιχουδιές της Σόφης»