Κέικ μπανάνα σοκοφρέτας με γλάσο λευκής σοκολάτας

ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑ ΣΟΚΟΦΡΕΤΑΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ…

Υλικα:

2 1/2 κούπες αλεύρι φαρίνα
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα αραβοσιτελαιο

1 κούπα γάλα
3 ώριμες μπανάνες
2 αβγά
1 κ.γ. κανέλα
1κ.γ μαγειρική σόδα
½ κ.γ. αλάτι
2 σοκοφρετες

Υλικά για το γλασο σοκολάτας:
2 λευκές κουβερτούρες
1 κουτ. της σούπας μέλι
2 κουτ. της σούπας λάδι ελαφρύ
1 σοκοφρετα σπασμένη σε κομμάτια για γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

Χτυπαμε στο μίξερ για 3 λεπτά το λάδι και την ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να αφρατεψει το μείγμα μας.  Προσθέτουμε τις μπανάνες αφού τις έχουμε κόψει σε κύβους, έτσι όταν τρώμε το κέικ θα βρίσκουμε κομμάτια μπανάνας στο στόμα μας. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα.  Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.  Σπάμε με το χέρι μας τις 2 σοκοφρετες και τις ρίχνουμε στο μείγμα μας.  Ανακατεύουμε ελαφρά με το κουτάλι.  Βουτυρώνουμε την φόρμα μας και ρίχνουμε μέσα.  Ψηνουμε 45΄ με 50΄ στους 180 βαθμούς .

Εκτέλεση για το γλασο σοκολάτας:

Λιώνουμε με μπεν μαρι σε κατσαρολακι τις σοκολάτες και το μέλι, ρίχνουμε και το λάδι. Αφού κρυώσει το κέικ ρίχνουμε το γλασο σοκολάτας και πασπαλίζουμε με κομμάτια σοκοφρετας και τρούφα. Όσο πιο ώριμες είναι οι μπανάνες τόσο και πιο γευστικό θα είναι το αποτέλεσμα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.