TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κέικ αγάπης

Φεβ 6, 2025
in Μαγειρική
Κέικ αγάπης
Share on FacebookShare on Twitter

Όλοι μας έχουμε κάποιον που έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία και τον αγαπάμε πολύ. Κάποιον που  μόνο η σκέψη του μας κάνει να χαμογελάμε.  Ένα του χαμόγελο και μια αγκαλιά του όμως είναι τα πάντα. “Κέικ Αγάπης”  για την δικιά μου αγάπη και αδυναμία. Ένα ζουμερό σοκολατένιο Κέικ με ροζ γλάσο πάμε να το φτιάξουμε!

Υλικά

2 κούπες αλεύρι

1 κ.γ κοφτό αλάτι

1 κ.γ μπέικιν

2 κ.γ σόδα

¾ κούπας κακάο

1 ½ κούπα ζάχαρη

1 κούπα σπορέλαιο

1 κούπα ζεστό γαλλικό καφέ

2 αυγά

1 κούπα ξινόγαλα ή 1 κούπα γάλα με 1 κ.σ ξύδι ή λεμόνι

1 κ.γ υγρή βανίλια

Υλικά για το γλάσο

1 κούπα γάλα

5 κ.σ αλεύρι

1 κούπα βούτυρο μαλακό

¾  κούπας ζάχαρη

1 κ.γ υγρή βανίλια  (συνταγή από το taste of home)

Εκτέλεση

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς βάζω λαδόκολλα στο ταψί. Κοσκινίζω όλα τα στερεά υλικά και προσθέτω το σπορέλαιο, το καφέ και το ξινόγαλα. Ανακατεύω 1-2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτω τα αυγά και την βανίλια. Συνεχίζω το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα μοιράζω το μείγμα σε 2 ταψάκια αν θέλω. Και ψήνω για 25-30 λεπτά εγώ εδώ το έβαλα σε ταψάκι καρδούλα! Πάντα ελέγχω με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε να βγαίνει καθαρή. Αφήνω να κρυώσουν 10 λεπτά στα ταψάκια και μετά μεταφέρω να κρυώσουν τελείως!

Στο μεταξύ ετοιμάζω το γλάσο σε μια  κατσαρόλα  βάζω το γάλα και το αλεύρι. Ανακατεύω και μόλις πήξει κατεβάζω από την φωτιά και σκεπάζω με σελοφάν. Το σελοφάν να ακουμπάει πάνω για να μην κάνει κρούστα αφήνω να κρυώσει τελείως. Μπορώ να το κάνω και από το προηγούμενο βράδυ και να το φυλάξω στο ψυγείο.
Χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και την βανίλια να γίνουν κρέμα. Προσθέτω τέλος το μείγμα γάλα-αλεύρι και χτυπάω άλλα 10 λεπτά. Τέλος αν θέλω βάζω χρώμα ή το αφήνω όπως είναι.  Βάζω ενδιάμεσα γλάσο και από πάνω ή μόνο πάνω.

Στολίζουμε όπως μας αρέσει εγώ κάλυψα όλο το κέικ το άφησα να στεγνώσει. Έβαλα πάλι γλάσο και με ένα κουτάλι έκανα σχέδια έλιωσα σοκολάτα και έπαιξα.

Πολλές φορές το λέω και θα το λέω με πολύ αγάπη και φαντασία ζωγραφίζουμε.

Παίξτε μέσα στην κουζίνα για αυτούς που αγαπάτε !!

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της :https://elpidaslittlecorner.gr/love-cake/

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Παγωτό της «φωτιάς»
Μαγειρική

Παγωτό της «φωτιάς»

Ιούν 24, 2025
Τούρτα κεράσι-μπισκότο
Μαγειρική

Τούρτα κεράσι-μπισκότο

Ιούν 23, 2025
Κέικ κρέμα-κεράσι
Μαγειρική

Κέικ κρέμα-κεράσι

Ιούν 22, 2025
Γλυκό κουταλιού κίτρινη κολοκύθα
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κίτρινη κολοκύθα

Ιούν 21, 2025
Next Post
Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Πώς το λεμόνι επηρεάζει το ζάχαρο – Τι να κάνουν οι διαβητικοί

Πώς το λεμόνι επηρεάζει το ζάχαρο – Τι να κάνουν οι διαβητικοί

Collarless jacket: Tα πανωφόρια χωρίς γιακά κάνουν take over στη ντουλάπα του 2025

Collarless jacket: Tα πανωφόρια χωρίς γιακά κάνουν take over στη ντουλάπα του 2025

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd