Κεφτεδάκια με Σύγκλινο Μάνης σε σάλτσα τυριών

Έχετε καταλάβει ότι μου αρέσει να μπερδεύω τις γεύσεις.  Μια από αυτές τις αλχημείες είναι και αυτή. Δεν μπορείτε να φανταστείτε την μοσχοβολιά από το σύγκλινο με μια βουτιά στην κρέμα τυριών και το στόμα να γεμίζει γεύσεις και αρώματα.
Υλικά :
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
200 γρ. σύγκλινο Μάνης
1 αυγό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
2 ποτήρια μπαγιάτικο ψωμί
2 ντομάτες τριμμένες
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

Υλικά για το τηγάνι :
μισή κούπα αλεύρι γοχ
μισή κούπα Καλαμποκάλευρο
σπορέλαιο

Εκτέλεση :
Ψιλοκόβουμε το σύγκλινο και το πολτοποιούμε στο μουλτι.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια.
προσθέτουμε αλάτι με προσοχή γιατί έχει και το σύγκλινο.
Ζυμώνομαι πολύ καλά τα υλικά μας.
Αφήνουμε μια ωρίτσα στο ψυγείο.
Πλάθουμε κεφτεδάκια.
Τα αλευρώνουμε με τα δυο είδη αλευριού.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά να μην μας αρπάξουν.
Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τα συνοδεύουμε με σάλτσα τυριών.

Υλικά για την σάλτσα τυριών :

1 κρέμα γάλακτος  330 γρ.
1 Φιλαδέλφεια
60-80 γρ. φέτα
1 κ.σ. lourpak αν θέλετε για εξτρά γεύση
μπόλικο πιπεράκι

Εκτέλεση για την σάλτσα τυριών:
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε την κρέμα γάλακτος.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε την φέτα θρυμματισμένη, και το Φιλαδέλφεια.
Ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν  τα υλικά.
Δοκιμάζουμε αν θέλει λίγη ακόμα φέτα.
Δεν προσθέτουμε καθόλου αλάτι.
Θέλει όμως μπόλικο πιπεράκι.
Είναι μια πολύ νόστιμη κρέμα τυριών για μπιφτέκια, κεφτεδάκια, και σνίτσελ.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).