Κεφτεδάκια με γεμιστές πατάτες της Έφης

Κεφτεδάκια με γεμιστές πατάτες της Έφης

Υπέροχη,καινούρια συνταγή,τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΥΛΙΚΑ για 20 περίπου κεφτεδάκια

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι τριμμένο

2 φέτες ψωμί (χωρίς την κόρα)

1 αυγό

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 κ. σούπας ξύδι

δυόσμο

μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ. γλυκού αλάτι

1 κ. γλυκού πιπέρι

ρίγανη

λίγο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι στο μούλτι.Στη συνέχεια θρυμματίζουμε και το ψωμί στο ίδιο σκεύος.Σε ένα λεκανάκι,ρίχνουμε τον κιμά,το ψωμί,το κρεμμύδι.Χτυπάμε το αβγό και το αλατίζουμε ελαφρώς και στη συνέχεια το προσθετουμε και αυτό.Ψιλοκόβουμε το μαιντανό και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.Ραντίζουμε με λίγο νερό,που θα κάνει πιο αφράτα τα κεφτεδάκια μας. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε σε μπαλίτσες τα κεφτεδάκια μας.Το βάζουμε σε ταψί με νεράκι που φτάνει λίγο κάτω από τη μέση από τα κεφτεδάκια και λίγο ελαιόλαδο πάνω στο καθένα.Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200 για μία περίπου ώρα.Ανά διαστήματα,γυρνάμε τα κεφτεδάκια μας και συμπληρώνουμε με λάδι,αν χρειαστεί.

ΠΑΤΑΤΕΣ Κάθε πατάτα,αντιστοιχεί σε μία μερίδα

1 μεγάλη πατάτα

40 γρ. γάλα εβαπορέ

2 φέτες μπέικον

1 κομμάτι φέτα τριμμένο γκούντα

λίγη πιπεριά Φλωρίνης

λίγο κρεμμύδι ή και σκόρδο

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε πλένοντας καλά την πατάτα με τη φλούδα.Στη συνέχεια την τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε στο φούρνο,στον αέρα στους 230 για περίπου μία ώρα. Όταν μαλακώσει το εσωτερικό,το οποίο μπορούμε να ελέγξουμε τρυπώντας με ένα πιρούνι,κόβουμε την πατάτα κατά μήκος,δημιουργώντας μια “θήκη” και ένα “καπάκι”.Αδειάζουμε το εσωτερικό της θήκης και κρατάμε την πατάτα που αφαιρέσαμε σε ένα μπολάκι.Προσθέτουμε στο μπολάκι το γάλα και το ψιλοκομμένο μπέικον,τη φέτα που θα τρίψουμε με τα χέρια,αλάτι ,πιπέρι και ρίγανη.Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι/σκόρδο και τα προσθέτουμε και αυτά. Λιώνουμε με ένα πιρούνι όλα τα υλικά και ξαναγεμίζουμε τις πατάτες.Προσθέτουμε το τριμμένο γκούντα και ψήνουμε λίγο ακόμα στο φούρνο,μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει τραγανό το μπέικον. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό,τοποθετώντας και το καπάκι της πατάτας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.