ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ: Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ρωτήσουμε τα ίδια τα παιδιά…

Τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ και φέτος από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν τη χρονιά με καθορισμένο πρόγραμμα και πλήρως καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, ακολουθώντας με πολύ συνέπεια όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, εξασφαλίζοντας στα παιδιά και στους γονείς τους τον αναγκαίο, ασφαλή  και προστατευμένο χώρο εξωσχολικής δημιουργικής απασχόλησης.

Βασικό μας μέλημα η βέλτιστη αξιοποίηση του ελεύθερου και η ενίσχυση της συμμετοχής των παιδιών στη δημιουργική μάθηση και την πολύπλευρη έκφραση μέσα από το λόγο, την κίνηση, τον αυτοσχεδιασμό, το χορό και τη μουσική, τις εικαστικές τέχνες, τις νέες τεχνολογίες και τόσα άλλα.

Με κύρια επιστημονική μέθοδο αυτή της εμψύχωσης, στοχεύουμε στην ανάδειξη των τεράστιων δυνατοτήτων που κρύβουν μέσα τους τα παιδιά μας.

Στα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ η μετάδοση στερεοτύπων, πληροφοριών και έτοιμων λύσεων έχει αντικατασταθεί πλήρως με την προσφορά πολλαπλών πηγών γνώσεων, που από μόνες τους γίνονται αφορμή για μάθηση.

Ποικίλες και προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις των καιρών οι δραστηριότητες του ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ.

Η 23η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 2018 ως Παγκόσμια Ημέρα Νοηματικών Γλωσσών. Η σημασία της ύπαρξης τους, δε θα μπορούσε να μην έχει τη δική της αναφορά  στα ΚΔΑΠ μας.

Με τα παιδιά συμφωνήσαμε να προσαρμόσουμε το θεατρικό παιχνίδι στη νοηματική γλώσσα. Έτσι λοιπόν, μέσω του βιωματικού παιχνιδιού αντιληφθήκαμε  τη σημαντικότητα της για την ομαλή ένταξη των κωφών στη κοινωνία μας. Το θεατρικό μας παιχνίδι αφορούσε έναν κωφό ,ο οποίος αντιλαμβάνεται πως ένα αυτοκίνητο έχει πέσει σε γκρεμό και πως οι επιβάτες του χρειάζονται βοήθεια…..! Πηγαίνει στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για να ζητήσει βοήθεια….

Με τα μεγαλύτερα μας παιδιά ,αναπαραστήσαμε στη νοηματική ,το πολύ γνωστό τραγούδι ,σε μουσική και στίχους του Μάνου Χατζιδάκι ,΄΄Το φεγγάρι είναι κόκκινο΄΄.

Η μάθηση, αποτελεί καθημερινό κομμάτι των δραστηριοτήτων μας, όμως από αυτές δε θα μπορούσε να λείπει το παιχνίδι το οποίο με τη σειρά του, έχει διπλό σκοπό:  να προσθέσει ένα ακόμη λιθαράκι στην εκπαίδευση του παιδιού ,αλλά και να του αφήσει ένα τεράστιο χαμόγελο ξεγνοιασιάς και ευχαρίστησης !

Για αυτό το λόγο λοιπόν…το καμπανάκι του τοίχου της αναρρίχησης (που συμβολίζει τη κορυφή του βουνού ) είναι ο πολυπόθητος στόχος όλων των παιδιών ..Ακολουθεί η τοξοβολία, τα darts,το Minibowling και πολλά άλλα!

Οι μικροί μας σέφ ,ετοιμάζοντας με περισσή χαρά όλες τους τις συνταγές, μας αφήνουν έκπληκτους κάθε φορά. Τελευταία συνταγή για να μας ανοίξουν την όρεξη?? Μπράουνις!!

Οι σκαντζόχοιροι ξεκίνησαν την επιδρομή τους στα ΚΔΑΠ! Την ώρα των εικαστικών εμφανίστηκαν από το πουθενά 15 φαλακρά σκαντζοχοιράκια και ζήτησαν από τα νηπιάκια μας να τους φορέσουν τα αγκαθάκια τους …Γρήγορα τα ΚΔΑΠάκια μας ανέλαβαν δράση και τα σκαντζοχοιράκια μας γύρισαν στο δάσος!!

Νέες περιπέτειες μας περιμένουν κάθε μέρα στα ΚΔΑΠ Μάθηση και εμείς τις υποδεχόμαστε μα χαμόγελα και όρεξη!!!

Όλα τα παραπάνω τα θεωρούμε πολύ σημαντικά, όμως το σημαντικότερο απ’ όλα είναι η πραγματοποίησή τους, γι’ αυτό και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ρωτήσουμε τα ίδια τα παιδιά…

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα:

Νεκταρία 6972583093

Κωνσταντίνα 6945577636

Γιώργος 6978982088

Ηλίας 697 305 1361

Γεωργία (Πύλη) 6970805848

και στις δομές μας:

ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ με σεβασμό στον μοναδικό ρόλο του κάθε γονέα και στη μοναδικότητα του κάθε παιδιού…

Η ομάδα του ΚΔΑΠ Μάθηση