TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Καζαν ντιμπι

Ιούν 1, 2020
in Μαγειρική
Καζαν ντιμπι
Share on FacebookShare on Twitter

Καζαν ντιμπι…

ΥΛΙΚΑ:

Για τη συνταγή

  • 2 λίτρα φρέσκο γάλα
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 200 γρ. κόρν φλάουερ
  • 2 πρέζες μαχλέπι τριμμένο ή μαστίχα

Για το σερβίρισμα

  • 2 κουτ. σουπ. ροδόνερο
  • σιρόπι τριαντάφυλλο (προαιρετικά)
  • 2 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

1. Βράζετε 1,750 lt γάλα. Τα υπόλοιπα 250 ml τα ρίχνετε κρύα σ’ ένα μπολ μαζί με τις 2 πρέζες μαχλέπι και το κόρν φλάουερ και ανακατεύετε ζωηρά με το σύρμα των αυγών. Βάζετε το γάλα στη φωτιά και όταν αρχίζει ν’ ανατριχιάζει η επιφάνειά του λίγο πριν έρθει σε βρασμό, το κατεβάζετε και προσθέτετε το μείγμα με το υπόλοιπο γάλα, το κόρν φλάουερ και το μαχλέπι. Ανακατεύετε ξανά με το σύρμα.

2. Αδειάζετε το μείγμα σ’ ένα ταψί και το βάζετε επάνω σε φωτιά (φλόγα από γκάζι) για ν’ αρχίσει σιγά-σιγά να καίγεται ο πάτος. Μετακινείτε και γυρίζετε συνεχώς το ταψί απ’ όλες τις πλευρές για 15 περίπου λεπτά, μέχρι ν’ αρχίσει να μυρίζει καμένη κρέμα.

3. Το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε μετά από 4 ώρες. Χρησιμοποιήστε μία σπάτουλα για να βγάλετε τα κομμάτια ξύνοντας τον πάτο του ταψιού, έτσι ώστε να φέρετε την καμμένη πλευρά στην επιφάνεια.

4. Το σερβίρετε ραντισμένο με ροδόνερο, ή με σιρόπι τριαντάφυλλο για περισσότερο άρωμα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν δεν θέλετε τόσο έντονα καμμένη γεύση στο γλυκό σας, αφού πήξετε την κρέμα, αδειάστε την σ’ ένα ταψί, πασπαλίστε με λίγη καστανή ζάχαρη και βάλτε την στο γκριλ του φούρνου για 10 λεπτά.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Μυρσίνη Λαμπράκη.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Γλυκό του κουταλιού καρύδι (ένα δημοφιλές κέρασμα στα βλαχοχώρια του Μετσόβου)
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού καρύδι (ένα δημοφιλές κέρασμα στα βλαχοχώρια του Μετσόβου)

Ιούλ 2, 2025
Λαϊμ γεμιστά με ζελέ κεράσι
Μαγειρική

Λαϊμ γεμιστά με ζελέ κεράσι

Ιούλ 1, 2025
Πίτα με κεράσια
Μαγειρική

Πίτα με κεράσια

Ιούν 30, 2025
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κεράσι της γιαγιάς Κικής

Ιούν 29, 2025
Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2025
Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Next Post
Παγωτό πεπόνι με μπισκότο της Έφης

Παγωτό πεπόνι με μπισκότο της Έφης

Καιρός: 1η Ιουνίου με βροχές και καταιγίδες – Πού και πότε θα είναι έντονα τα φαινόμενα (pics)

Καιρός: 1η Ιουνίου με βροχές και καταιγίδες - Πού και πότε θα είναι έντονα τα φαινόμενα (pics)

Βασίλης Τσεκούρας: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες – Δύσκολη μάχη στην Εντατική

Βασίλης Τσεκούρας: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες – Δύσκολη μάχη στην Εντατική

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd