Καβαλάρηδες… κατέλαβαν το Λιόπρασο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη Ιππική συγκέντρωση-κατασκήνωση του Ι.Σ.Τρικάλων, ”ο ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ”, που πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 19 έως την Κυριακή 21 Ιουνίου στο Λιόπρασο Τρικάλων, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.

Την Παρασκευή και ώρα  4μμ οι πρώτοι καβαλάρηδες  ανηφόρησαν με τα των αλόγων τους, στο χώρο της κατασκήνωσης, στο κέντρο του χωριού στο άλσος δίπλα από την πλατεία.

Στην συνέχεια πραγματοποίησαν έφιππη πορεία(7km) με επιστροφή το βράδυ για δείπνο και ξεκούραση.

Το Σάββατο οι καβαλάρηδες πραγματοποίησαν πορεία από νωρίς κι επέστρεψαν για να απολαύσουν το… βασιλικό, όπως λένε, πρωινό που ετοίμασαν με τα πιο αγνά προϊόντα παραγωγής του χωριού και τους πρόσφεραν οι γυναίκες του Λιόπρασου!!!

Το μεσημέρι στήθηκε τρικούβερτο γλέντι με τη βοήθεια της Λίτσας Μπρέλλα (τραγούδι) , Μιχάλη Ράπτη(καρίνο) ,Παναγιώτη Παπακώστα (κιθάρα-τραγούδι) , του προέδρου  Ι.Σ. κ. Μίλτου Κρανιά (μπουζούκι-τραγούδι-ντέφι) και με έναν μουσικό χαιρετισμό από τον Αντιδήμαρχο κ. Ηλία Παπανικολάου.

Αργότερα πήραν τα άλογά τους για πορεία κι επέστρεψαν για δείπνο, συντροφιά με την μουσική του dj Αρτέμη Κακα’ί’τσα (αντιπρόεδρος Βουκεφάλα) .

Πορεία έκαναν και την Κυριακή κι αργότερα είχαν ελεύθερο πρόγραμμα μέχρι την αναχώρηση για την επιστροφή!!!!

Φιλοξενούμενοι των Τρικαλινών καβαλάρηδων  ήταν και ιππείς από το Ελευθεροχώρι Μαγνησίας καθώς επίσης από την γειτονική Καρδίτσα (Ι.Σ. Νικ. Πλαστήρας) !!!!

Σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του Βουκεφάλα αναφέρουν «Ένα μεγάλο ευχαριστώ από το Ι.Σ. στον πρόεδρο του χωριού κ.Φώτη Κατσακιώρη και τον πρόεδρο του μορφωτικού συλλόγου κ.Σάκη Αναγνωστόπουλο  για την βοήθεια τους από την πρώτη στιγμή , τον κ. Βάιο Κολοφίκα για την βιντεοσκόπηση και  όλους τους χωριανούς για την μοναδική φιλοξενία τους !!!!

Αυτό το τριήμερο θα μείνει αξέχαστο σε όσους παραβρέθηκαν!!!!

Καλό καλοκαίρι  !!!».