Καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων και δυναμική κινητοποίηση από τους καταστηματάρχες της εστίασης

Με σύνθημα «Κλείνουμε μια μέρα για να μην κλείσουμε για πάντα», καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων και δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των επαγγελματιών της εστίασης ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης σήμερα το πρωί έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας με παλμό όπου οι καταστηματάρχες με τη μεγάλη συμμετοχή τους δήλωσαν αποφασισμένοι να παλέψουν για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους.

Στη συγκέντρωση μίλησαν εκ μέρους των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων,ο Πρόεδρος του σωματείου καφετεριών Τρικάλων Γιώργος Ηλιάδης, ο Πρόεδρος του συλλόγου επισιτιστικών επαγγελμάτων Νίκος Παπαεθυυμίου, ο Πρόεδρος του σωματείου επαγγελματιών της εστίασης στα μανάβικα Νίκος Μπακατσιάς, ο Πρόεδρος των ΕΒΕ Τρικάλων Βαγγέλης Αγγελάκης και η εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννα Κωνσταντινίδου.

Οι επαγγελματίες της εστίασης επέδωσανψήφισμα με τα αιτήματά τους στον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη. Εκείνος από την πλευρά του υποσχέθηκε να μεταφέρει τα αιτήματα τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Ακολούθησε πεζή πορεία προς το Δημαρχείο Τρικάλων, όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, και του υπέβαλλαν του τα αιτήματα τους. Ο Παπαστεργίου τους ζήτησε να δείξουν μεγάλη προσοχή στο θέμα της δημόσιας υγείας, να δώσουν έμφαση στα μέτρα προστασίας κι όλοι μαζί να βοηθήσουν την κατάσταση ώστε να επιτευχθεί να πραγματοποιηθεί ο Μύλος των Ξωτικών.

Αιτήματα

Τα κυριότερα αιτήματα του κλάδου της εστίασης έχουν ως ακολούθως: