Καθαρίστε το τηλέφωνο του ντους με αυτόν τον τρόπο και θα γίνει σαν καινούριο

Καθαρίστε το τηλέφωνο του ντους με αυτόν τον τρόπο και θα γίνει σαν καινούριο!

Εάν το νερό από το τηλέφωνο του ντους στρέφεται προς όλες τις κατευθύνσεις ή η ροή του νερού είναι σχεδόν ανύπαρκτη, πιθανών οι τρύπες στο ντους σας είναι φραγμένες με άλατα. Μην ανησυχείτε: Η Carolyn Forte, διευθύντρια του Εργαστηρίου Καθαριότητας του Good Housekeeping Institute, έχει τη λύση!

Πώς να καθαρίσετε το τηλέφωνο του ντους:

1. Σκουπίστε όσο το δυνατόν καλύτερα τις τρύπες του τηλεφώνου με ένα σφουγγάρι καθαρισμού.

2. Ανακατέψτε ένα διάλυμα με λευκό ξύδι και νερό, σε ίσα μέρη, (θα χρειαστείτε περίπου 1 φλιτζάνι από το καθένα), και ρίξτε το σε μια πλαστική σακούλα.

3. Τοποθετήστε την πλαστική σακούλα γύρω από το τηλέφωνο του ντους, έτσι ώστε οι τρύπες να βυθιστούν στο υγρό και στερεώστε το τηλέφωνο μέσα δένοντας τη σακούλα.

4. Αφήστε το να μουλιάσει τουλάχιστον 15 με 20 λεπτά (έως και μία ώρα, αν μπορείτε).

5. Αφαιρέστε το τηλέφωνο από την τσάντα και σκουπίστε το. Αφήστε να τρέχει καυτό νερό από το τηλέφωνο για να το ξεπλύνετε και είστε έτοιμοι.

Πώς να διατηρήσετε το ντους σας

Τώρα που το τηλέφωνο του ντους σας ρέει κανονικά, βεβαιωθείτε ότι ολόκληρη η ντουζιέρα είναι καθαρή και χωρίς άλατα.

Καλυμμένες με μούχλα επιφάνειες:

Ξεκινήστε ανοίγοντας ένα παράθυρο ή μια πόρτα για να αερίσετε το δωμάτιο και, στη συνέχεια, αρπάξτε το αγαπημένο σας καθαριστικό σπρέι,για τη μούχλα. «Καθαρίστε το ντους σε τρία κατακόρυφα τμήματα – αυτό θα μειώσει τις μυρωδιές και θα θα σας επιτρέψει να καθαρίσετε χωρίς να στεγνώσει», λέει η Forte. Ψεκάστε το πρώτο τμήμα, καλύπτοντας τόσο τα πλακάκια όσο και το μπανιέρα/ντουζιέρα, και αφήστε το  λίγα λεπτά για να δράσει. Στη συνέχεια, ψεκάστε το δεύτερο τμήμα και αφήστε το να μουλιάσει ενώ καθαρίζετε το πρώτο.

Με ένα σφουγγάρι σκουπίστε την πρώτη περιοχή με γρήγορες κινήσεις και στη συνέχεια ξεπλύνετε το σφουγγάρι. Ξεπλύνετε την καθαρισμένη περιοχή. Όταν τελειώσετε με το πρώτο μέρος, ψεκάστε το τρίτο μέρος για να δράσει, μετά σκουπίστε και ξεπλύνετε το δεύτερο, και συνεχίστε με το το τρίτο τμήμα. Για οποιουσδήποτε υπόλοιπους λεκέδες, αναμίξτε ένα μέρος χλωρίνης και δύο μέρη νερού σε μια φιάλη ψεκασμού και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία.