Καθαρά Δευτέρα: Ανοιχτά τα πάρκα για πέταγμα χαρταετού – Οι 6 εξαιρέσεις στη μετακίνηση εκτός νομού

Υπό ποιους περιορισμούς θα γιορτάσουμε την Καθαρά Δευτέρα φέτος. Τι θα ισχύει για τις μετακίνησεις, ποιοι θα μπορούν να κινηθούν εκτός νομού, εν μέσω του αυστηρού lockdown και της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με όσα επεσήμαναν κυβερνητικές πηγές στο Newsbomb.gr, ξεκαθαρίζοντας την όποια σύγχυση είχε δημιουργηθεί νωρίτερα, μετά τις πληροφορίες ότι ειδικοί εισηγούνται το κλείσιμο των πάρκων, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, κάτι τέτοιο δεν θα ισχύσει.

Με αυτό το δεδομένο και σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι αυτή τη στιγμή, ισχύουν στο έπακρον οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις, που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα, πράγμα που σημαίνει, ότι όποιος θέλει να πετάξει χαρταετό, θα μπορεί να το κάνει, με τον κωδικό «6», υπό τους νέους και πιο εξειδικευμένους περιορισμούς.

Ως εκ τούτου, οι πολίτες μπορούν να μετακινηθούν με τον κωδικό «6» μόνο πεζή ή με ποδήλατο, ενώ για το «2» δεν μπορούν να βγουν εκτός των ορίων του δήμου τους.

Ακόμη, για τις πιο επιβεβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, αυτές δηλαδή που είναι στο «βαθύ κόκκινο» ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές και το Σαββατοκύριακο, από τις 19:00 έως τις 05:00 της επόμενης ημέρας και τα Σαββατοκύριακα. Εξαίρεση αποτελούν οι μητροπολιτικές Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου η απαγόρευση μόνο για τις καθημερινές ξεκινά από τις 21:00 και διαρκεί έως τις 5 το πρωί

Οι 6 εξαιρέσεις στη μετακίνηση την Καθαρά Δευτέρα

Σε κάθε περίπτωση και την Καθαρά Δευτέρα δεν επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν έχουν επιτρέψει το άνοιγμα των μετακινήσεων.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν 6 εξαιρετικοί λόγοι, για τους οποίους μπορεί κάποιος να ταξιδέψει εκτός νομού.

Οι εξαιρέσεις αυτές αφορούν σε:

Όσον αφορά στις μετακινήσεις των πολιτών και τους κωδικούς που αποστέλλονται στο 13033, με βάση τις διευκρινίσεις που έχουν γίνει, ισχύουν τα εξής:

πηγή ;https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1175834/kathara-deytera-anoixta-ta-parka-gia-petagma-xartaetoy-oi-6-exaireseis-sti-metakinisi-ektos-nomoy