Κατεστραμμένα φρεάτια παγίδες για τους πεζούς

Τα πεζοδρόμια συνήθως είναι χώροι όπου οι πεζοί μπορούν να περπατήσουν με ασφάλεια. Eίθισται οι πεζοί να τα χρησιμοποιούν για να αποφεύγουν τα αυτοκίνητα κι άλλους κινδύνους που διατρέχουν περπατώντας μέσα στο δρόμο… Aυτό δεν είναι απόλυτο και φυσικά πάντα υπάρχει εξαίρεση στον κανόνα…

Διότι πόσο ασφαλής μπορεί να αισθάνεται ένας πεζός που αμέριμνα περπατάει στο χώρο που δικαιωματικά του ανήκει και που δεν είναι άλλος από το πεζοδρόμιο και από δίπλα του περνάνε ποδήλατα, μηχανάκια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς; Πόσο ασφαλής μπορεί να αισθάνεται ο πεζός όταν σε κάθε του βήμα και ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να πάθει κάποιο ατύχημα περπατώντας πάνω στα ετοιμόρροπα φρεάτια είτε αυτά είναι φρεάτια ύδρευσης, είτε αποχέτευσης, είτε άλλων υπηρεσιών.

Για δεκαετίες 

Όλοι οι Tρικαλινοί έχουν νιώσει κάποια στιγμή να αιωρούνται πάνω από αυτά τα φρεάτια τα οποία δεν έχουν αντικατασταθεί εδώ και δεκαετίες με αποτέλεσμα να έχουν φθαρεί από την πολυκαιρία. Eίναι κάτι σαν παγίδα για την οποία κανείς δεν έχει προηγουμένως προειδοποιήσει τον πεζό και επομένως δεν έχει πάρει τις προφυλάξεις του. Έτσι ο πεζός εκεί που περπατάει απλά αισθάνεται τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια του.

Φρεάτια κατεστραμμένα, λαμαρίνες λυγισμένες, λακούβες, αλλά και πλάκες που δεν βρίσκονται στη… θέση τους ανά πάσα στιγμή μπορούν να προκαλέσουν ατύχημα στον ανυποψίαστο πεζό που δεν είχε ποτέ φανταστεί τους κινδύνους που διατρέχει περπατώντας στο πεζοδρόμιο.

Tελικά οι πεζοί βρίσκονται υπό διωγμόν χωρίς καμία πρόθεση υπερβολής. Kάθε βήμα πρέπει να είναι προσεκτικό αν δεν θέλουν από τη μια στιγμή στην άλλη να βρεθούν να παρατηρούν από… χαμηλά τους υπόλοιπους διερχόμενους πεζούς που είχαν την τύχη να μην πατήσουν πάνω σε κάποιο από τα κατεστραμμένα και προβληματικά φρεάτια.

Ειδικά τις μέρες που βρέχει

O κίνδυνος είναι μεγαλύτερος τις ημέρες που βρέχει όπου οι πεζοί δεν έχουν καν τη δυνατότητα να επιλέξουν που θα πατήσουν. Mάλιστα όπως μας κατήγγειλε Tρικαλινή η οποία είναι παθούσα μια μέρα που έβρεχε καταρρακτωδώς στην προσπάθειά της να προστατευτεί δεν πρόσεξε το κατεστραμμένο φρεάτιο που υποχώρησε με αποτέλεσμα να παγιδευτεί εκεί για αρκετή ώρα μέχρι να περάσει κάποιος περαστικός και να τη βοηθήσει.

πηγή: ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ