Καταρράκτες: Εικόνες ασύγκριτης ομορφιάς στη Σάμο

Μπορεί οι περισσότεροι να έχουμε συνδυάσει τα ελληνικά νησιά με τις καταγάλανες παραλίες και τις χρυσαφένιες αμμουδιές, σε πολλά από αυτά όμως συναντάμε μέρη με πλούσια σε βλάστηση και με τρεχούμενα νερά.

Ένα μαγευτικό τοπίο στη Σάμο είναι το σημείο που βρίσκονται οι Καταρράκτες. Ποτάμια γίνονται καταρράκτες που αυτά με τη σειρά τους δημιουργούν λίμνες, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον που θυμίζει…ζούγκλα!

Πρόκειται για μια διαδρομή που αφορά σε εκείνους, που τους καλοκαιρινούς μήνες θέλουν να ζήσουν την περιπέτεια μέσα στη φύση.

Κι αυτό γιατί μπορεί να βρίσκονται μόλις τρία χιλιόμετρα έξω από το Καρλόβασι, ωστόσο χρειάζεται περπάτημα και κολύμπι μέχρι να φτάσετε εκεί. Τόσο η διαδρομή όμως όσο και ο προορισμός θα σας αποζημιώσουν και με το παραπάνω.

Έχει ενδιαφέρον: Όσοι ενδιαφέρονται να φτάσουν μέχρι τους καταρράκτες θα πρέπει να πάνε στην περιοχή Ποτάμι και από εκεί θα περπατήσουν περίπου 1,5 χιλιόμετρο.

Αφού περπατήσετε πάνω σε ξύλινα σκαλιά και αφού πιείτε ένα δροσιστικό ποτό στην ταβέρνα που υπάρχει εκεί, θα χρειαστεί να κολυμπήσετε για λίγο στο κανάλι μέχρι να δείτε από κοντά το μαγευτικό τοπίο.

Τι να δοκιμάσουμε: Στη Σάμο πολλά παραδοσιακά προϊόντα θα τραβήξουν την προσοχή σας. Εμείς ξεχωρίσαμε το σαμιώτικο κρασί, το ούζο, το μέλι, τα βότανα και τα αρωματικά φυτά.

info

Φωτογραφίες: isamos.gr

πηγή :http://www.mariailiaki.gr/16262-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%AC%CE%BA%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%8D%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%81/