TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Tips

Κατάψυξη βρεφικών γευμάτων: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οκτ 19, 2017
in Tips
Κατάψυξη βρεφικών γευμάτων: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
Share on FacebookShare on Twitter

Εφόσον τα βρέφη τρώνε μόνο μικρές ποσότητες, ιδιαίτερα στα πρώτα στάδια του απογαλακτισμού, μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρόνο φτιάχνοντας μεγαλύτερες ποσότητες πουρέ τροφίμων και καταψύχοντας την επιπλέον ποσότητα σε θήκες για παγάκια ή μικρά πλαστικά δοχεία κατάλληλα για κατάψυξη για να τα χρησιμοποιήσουμε σε μελλοντικά γεύματα. Έτσι σε μικρό χρονικό διάστημα μπορούμε να φτιάξουμε αρκετά γεύματα για το βρέφος για τις επόμενες μέρες/βδομάδες.

Μόλις κρυώσει το φαγητό, το παγώνουμε το συντομότερο δυνατό. Παγώνουμε το φαγητό σε θήκη για παγάκια με κάλυμμα (έτσι διατηρείται η ποιότητα των τροφών) και αναγράφουμε το περιεχόμενο και την ημερομηνία λήξης (οι βρεφικές τροφές διατηρούνται στην κατάψυξη μέχρι 8 βδομάδες). Η θερμοκρασία του καταψύκτη πρέπει να είναι -18 C ή χαμηλότερη.

Ξεπαγώνουμε το φαγητό βγάζοντας την κατάλληλη ποσότητα από την κατάψυξη αρκετές ώρες πριν από το γεύμα και το βράζουμε καλά σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει και ελέγχουμε τη θερμοκρασία πριν το δώσουμε στο βρέφος.

Ποτέ δεν ξαναβάζουμε στην κατάψυξη το φαγητό που έχει ήδη ξεπαγώσει. Η εξαίρεση στον κανόνα είναι ωμές κατεψυγμένες τροφές που μπορούν να ξαναμπούν στην κατάψυξη όταν έχουν ψηθεί (για παράδειγμα κατεψυγμένα μπιζέλια).

Ποτέ δεν ζεσταίνουμε το φαγητό περισσότερο από μια φορά.

Ξεκινώντας τις στερεές τροφές

Πρώτα φρούτα:
Μήλο
Αχλάδι
Μπανάνα

Πρώτα λαχανικά:
Καρότο
Πατάτα
Γλυκοπατάτα
Γλυκοκόλοκο
Κόκκινη κολοκύθα
Μερίδα στα αρχικά στάδια: 1-2 κύβοι από θήκη για παγάκια

Πηγή:  paidiatros.com & http://babyradio.gr/special-tips/katapsixi-vrefikon-gevmaton-ola-osa-prepi-na-xerete/

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αρνί στη σούβλα: Ποια διαδικασία θα ακολουθήσετε για να… γίνει «λουκούμι»
Tips

Αρνί στη σούβλα: Ποια διαδικασία θα ακολουθήσετε για να… γίνει «λουκούμι»

Απρ 20, 2025
Αρνί σούβλας-Οδηγίες βήμα-βήμα για το ψήσιμο
Tips

Αρνί σούβλας-Οδηγίες βήμα-βήμα για το ψήσιμο

Απρ 19, 2025
Tips

Βάφω αυγά με ριζάρι, όπως παλιά

Απρ 18, 2025
Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αβγά
Tips

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αβγά

Απρ 17, 2025
Tips

Το μυστικό για να βάψεις τέλεια τα καφέ αυγά

Απρ 16, 2025
Δείτε πώς θα βάψετε αβγά τυλίγοντάς τα σε χαρτί κουζίνας (vid)
Tips

Δείτε πώς θα βάψετε αβγά τυλίγοντάς τα σε χαρτί κουζίνας (vid)

Απρ 15, 2025
Next Post
Αναψυκτικά με ζάχαρη & σπλαχνικό λίπος: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αναψυκτικά με ζάχαρη & σπλαχνικό λίπος: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τα 6 λάθη που κάνουν ακόμα και οι πιο υγιείς άνθρωποι

Καιρός τώρα: Συνεχίζεται η καλοκαιρία – Με ζέστη και αραιές νεφώσεις η Παρασκευή

Καιρός τώρα: Συνεχίζεται η καλοκαιρία - Με ζέστη και αραιές νεφώσεις η Παρασκευή

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd