TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Υγεία

Καταπολεμώντας τη Φλεγμονή στα Αυτοάνοσα Νοσήματα

Αυγ 2, 2023
in Υγεία
Καταπολεμώντας τη Φλεγμονή στα Αυτοάνοσα Νοσήματα
Share on FacebookShare on Twitter
Κατά την τελευταία δεκαετία, έχει αναδειχθεί η σημασία της επίλυσης της φλεγμονής, αντί για τη διακοπή της, στην αντιμετώπιση των αυτοάνοσων νοσημάτων. Αυτό αναμένεται να αλλάξει πλήρως την πορεία της υγείας των ασθενών με αυτοάνοσο, δίνοντας έμφαση στην αποκατάσταση της υγείας των ασθενών αντί για την καταστολή και μόνο των συμπτωμάτων.

Καταπολεμώντας τη Φλεγμονή στα Αυτοάνοσα Νοσήματα

Τα αυτοάνοσα είναι νοσήματα που χαρακτηρίζονται από χρόνια φλεγμονή.

Σε ασθενείς με αυτοάνοσο νόσημα, το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν μπορεί να διαχωρίσει τους ιστούς του οργανισμού σε σχέση με ξένα στοιχεία. Παράγει αντισώματα έναντι των δικών του οργάνων και σταδιακά τα καταστρέφει, προκαλώντας χρόνια φλεγμονή.

Ανάλογα με το όργανο που πλήττεται αναπτύσσονται και διαφορετικά συμπτώματα. Ωστόσο, ο βασικός μηχανισμός ανάπτυξης αυτών των νοσημάτων είναι κοινός, όπως κοινά είναι και πολλά συμπτώματα που προκύπτουν λόγω της χρόνιας φλεγμονής.

Ορμόνες και κυτοκίνες που απελευθερώνονται από το σημείο της φλεγμονής, επιδρούν στη λειτουργία του οργανισμού συνολικά.

Τα πιο κοινά συμπτώματα που οφείλονται στην χρόνια φλεγμονή σε ασθενείς με αυτοάνοσο, είναι:

Έντονη κόπωση και χαμηλά επίπεδα ενέργειας, που δεν υποχωρούν με την ξεκούραση.

Χρόνιος πόνος σε μύες, αρθρώσεις και τένοντες.

Εναλλαγές στη διάθεση, όπως υπερένταση, εκνευρισμός ή μελαγχολία.

Διαταραχές στη λειτουργία του εντέρου και του στομάχου, κοιλιακή διάταση, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, δυσκοιλιότητα ή και διάρροιες.

Μειωμένη πνευματική διαύγεια, θολούρα και δυσκολία συγκέντρωσης.

Αυξημένη εναπόθεση σπλαχνικού λίπους, η αντίσταση στην ινσουλίνη που είναι βασικός παράγοντας στην ανάπτυξη αυτοάνοσων ασθενειών, οδηγεί στην εναπόθεση λίπους στην κοιλιακή χώρα.

Φλεγμονή: η Προσπάθεια του Οργανισμού να Επιδιορθώσει μια Βλάβη

Η φλεγμονή είναι το σύνολο των διαδικασιών που ενεργοποιεί το σώμα ώστε να διορθώσει μια βλάβη.

Ο πόνος έχει στόχο την προστασία του μέρους του σώματος που έχει πληγεί, ώστε να μην το χρησιμοποιούμε και να το προφυλάσσουμε, μέχρι αυτό να επουλωθεί.

Το πρήξιμο (οίδημα), η ερυθρότητα και η θερμότητα, οφείλονται στην αυξημένη αιμάτωση. Περισσότερο αίμα πηγαίνει στο σημείο της βλάβης, για τη μεταφορά θρεπτικών στοιχείων στους ιστούς που πρέπει να επιδιορθωθούν και τη συλλογή των υπολειμμάτων και των κυττάρων που έχουν καταστραφεί.

Στόχος της φλεγμονής είναι η επούλωση μιας βλάβης. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας επούλωσης, καταλήγει σε επίλυση της φλεγμονής.

Ωστόσο, στα αυτοάνοσα νοσήματα η βλάβη είναι συνεχής. Η βλάβη που μπορεί να προκύψει μετά από έναν τραυματισμό ή μια λοίμωξη, έχει συνήθως περιορισμένη διάρκεια. Στα αυτοάνοσα, το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στους ιστούς και στα όργανα που δεν αναγνωρίζει, συνεχόμενα και για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Αυτό προκαλεί χρόνια φλεγμονή και σταδιακή καταστροφή του οργάνου που πλήττεται, συμπεριλαμβανομένων του θυρεοειδή, των αρθρώσεων, του νευρικού συστήματος, του βλεννογόνου του εντέρου, του δέρματος, των ματιών και άλλων.


Στόχος της φλεγμονής είναι η επούλωση μιας βλάβης. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας επούλωσης, καταλήγει σε επίλυση της φλεγμονής.

Μέχρι και λίγα χρόνια πριν, η αντιμετώπιση της φλεγμονής επικεντρωνόταν κυρίως στη διακοπή της με τη χρήση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, κορτιζόνης και βιολογικών παραγόντων. Επιπρόσθετα, σε περιπτώσεις που η διακοπή της φλεγμονής δεν επαρκεί για τον έλεγχο των συμπτωμάτων, χορηγούνται ανοσοκατασταλτικά, ώστε να μειωθεί η δράση του ανοσοποιητικού και η βλάβη που προκαλεί στα δικά του όργανα.

Η διακοπή της φλεγμονής όμως και η καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος προκαλούν επιπλέον προβλήματα. Η διακοπή της φλεγμονής δεν επιτρέπει την επούλωση των ιστών και τη φυσιολογική επίλυση της φλεγμονής. Ενώ η καταστολή του ανοσοποιητικού αυξάνει τον κίνδυνο σοβαρών λοιμώξεων και καρκίνου.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ασθενείς νιώθουν ότι η θεραπεία μπορεί να είναι χειρότερη από τη νόσο. Η λήψη κορτιζόνης σε μεγάλες δόσεις και η καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος, επηρεάζουν τη διάθεση, αυξάνουν το σωματικό βάρος και αφήνουν το σώμα εκτεθειμένο σε λοιμώξεις από μικρόβια και ιούς[1].

Μπορούν οι Ασθενείς με Αυτοάνοσο να Είναι Υγιείς;     

Κατά την τελευταία δεκαετία, έχει αναδειχθεί η σημασία της επίλυσης της φλεγμονής, αντί για τη διακοπή της, στην αντιμετώπιση των αυτοάνοσων νοσημάτων. Αυτό αναμένεται να αλλάξει πλήρως την πορεία της υγείας των ασθενών με αυτοάνοσο, δίνοντας έμφαση στην αποκατάσταση της υγείας των ασθενών αντί για την καταστολή και μόνο των συμπτωμάτων[2].

Μέχρι και λίγα χρόνια πριν πιστεύαμε ότι τα αυτοάνοσα οφείλονταν κυρίως σε δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Σήμερα γνωρίζουμε ότι και τα ίδια τα κύτταρα που πλήττονται, έχουν υποστεί αλλοιώσεις[3].

Τα αυτοάνοσα νοσήματα προκύπτουν κυρίως από αλλοιώσεις που συνδέονται με τον τρόπο ζωής, ελλείψεις του οργανισμού και με τη διατροφή[4][5].

Οι ελλείψεις σε μικροθρεπτικά συστατικά, η αντίσταση στην ινσουλίνη, η διαταραχή του μικροβιώματος, η μειωμένη ικανότητα επούλωσης του οργανισμού, προκαλούν αλλαγές στη φυσιολογική σύσταση των κυττάρων και δυσκολεύουν την αναγνώριση τους από το ανοσοποιητικό σύστημα.

Παράλληλα, οι ίδιες μεταβολικές διαταραχές προκαλούν υπερ-δραστηριότητα του ανοσοποιητικού, το οποίο παράγει αυτοαντισώματα και επιτίθεται σε δικά του όργανα και ιστούς, στα οποία δεν θα έπρεπε να επιτεθεί[6][7].

Ο εντοπισμός και η διόρθωση των ελλείψεων και των μεταβολικών διαταραχών που οδήγησαν στην αλλοίωση των ιστών και στη δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού, επιτρέπει την επίλυση της φλεγμονής και την επούλωση των ιστών[8].

Ο χρόνος παρέμβασης και η ικανότητα των διαφορετικών ιστών να επουλώσουν, διαμορφώνουν το βαθμό ανταπόκρισης. Διαφορετικοί ιστοί επιδεικνύουν διαφορετική ικανότητα επούλωσης. Σε νοσήματα που αφορούν το θυρεοειδή, το νευρικό σύστημα και όργανα με αργό ρυθμό ανάπλασης, η πρώιμη παρέμβαση επιφέρει καλύτερα αποτελέσματα.

Σε διαφορετική περίπτωση, εάν δε διαχειριστούν οι ελλείψεις και οι μεταβολικές διαταραχές που εμπλέκονται στην ανάπτυξη της νόσου, η πορεία της προχωρά σε σταθερή και σταδιακή επιδείνωση μέσα από εξάρσεις και υφέσεις, επιβαρύνοντας την καθημερινότητα και την κατάσταση υγείας του ασθενή.

Μέχρι και λίγα χρόνια πριν, η ακριβής καταγραφή των μεταβολικών διαταραχών και των ελλείψεων που προάγουν τη φλεγμονή, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη με τις κλασσικές μεθόδους μέτρησης.

Κατά την τελευταία δεκαετία, η μέτρηση πολύ μικρών μορίων που συμμετέχουν στις χημικές αντιδράσεις του οργανισμού, των μεταβολιτών, παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ικανότητα του οργανισμού να διαχειριστεί τη φλεγμονή.

Οι συγκεκριμένες εξετάσεις ονομάζονται μεταβολομικές αναλύσεις και απευθύνονται σε ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με αυτοάνοσο ή χρόνιo νόσημα.

Πρόκειται για μια ευαίσθητη μέθοδο μέτρησης, που ανιχνεύει τις ελλείψεις του οργανισμού και τις μεταβολικές διαταραχές που συνδέονται με τη διαχείριση της φλεγμονής και την πορεία αυτής της κατηγορίας ασθενειών[9][10][11].

Οι μεταβολομικές αναλύσεις είναι μια κατηγορία εξειδικευμένων εξετάσεων που ανιχνεύουν περισσότερους από 80 δείκτες, που αφορούν:

  • Στο μεταβολισμό των λιπαρών οξέων: η σχέση μεταξύ ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρών είναι σημαντικός δείκτης για την ικανότητα του οργανισμού να διαχειρίζεται τις φλεγμονές, ενώ παράλληλα παίζουν κεντρικό ρόλο στη ρύθμιση της φυσιολογικής απόκρισης του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Σε ελλείψεις μικροθρεπτικών συστατικών: ελλείψεις σε βιταμίνη D, βιταμίνη C, σελήνιο, ψευδάργυρο, αντιοξειδωτικά και ωμέγα-3.
  • Στην παραγωγή ενέργειας στα μιτοχόνδρια (οργανίδια όπου παράγεται ενέργεια στα κύτταρα)
  • Σε δυσχέρεια στο μεταβολισμό των απλών ζαχάρων: κατανάλωση απλών ζαχάρων μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να μεταβολίσει ο κάθε οργανισμός, πυροδοτεί φλεγμονές και είναι σημαντικός δείκτης για την πορεία των αυτοάνοσων και χρόνιων ασθενειών.
  • Στην αντίσταση στην ινσουλίνη: Αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης διαταράσσουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, επιδεινώνουν τη φλεγμονή και επιταχύνουν την καταστροφή των οργάνων.
  • Στην κατάσταση της μικροβιακής χλωρίδας του οργανισμού: αλλοίωση του μικροβιώματος συνδέεται με επιδείνωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και της ικανότητας του να ξεχωρίζει μεταξύ των δικών του ιστών και εξωγενών στοιχείων, όπως παθογόνα μικρόβια και ιοί.

Το είδος των συγκεκριμένων αναλύσεων διαφέρει από τις κοινές εργαστηριακές εξετάσεις. Πρόκειται για υψηλά εξειδικευμένες εξετάσεις, που μετρούν πολύ μικρά μόρια στον οργανισμό και διενεργούνται σε λιγότερα από 10 εργαστήρια παγκοσμίως, με πολύ υψηλά στάνταρ.

Στην Ελλάδα διενεργούνται αποκλειστικά στην κλινική μας.

Με τη χρήση των μεταβολομικών αναλύσεων, ανιχνεύονται μικρά μόρια που συμμετέχουν στις χημικές αντιδράσεις του οργανισμού και καταγράφουν με ακρίβεια τις ελλείψεις και τις μεταβολικές διαταραχές που τροφοδοτούν τη φλεγμονή και επιβαρύνουν την πορεία των αυτοάνοσων και χρόνιων ασθενειών. Τέτοια νοσήματα είναι η νόσος του Χασιμότο, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, το σύνδρομο Sjogren, η ψωρίαση, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η παχυσαρκία, ο διαβήτης, ο καρκίνος, ο λύκος, η οστεοαρθρίτιδα και άλλα.

Σε περίπτωση που δεν εντοπιστούν οι ελλείψεις και οι μεταβολικές διαταραχές που προάγουν τη χρόνια φλεγμονή και εμποδίζουν την επίλυση της, η πορεία της υγείας επιδεινώνεται σταθερά, ενώ μειώνεται σημαντικά η απόκριση σε φαρμακευτικές αγωγές που στοχεύουν στη διακοπή της φλεγμονής, όπως κορτιζόνη, αντιφλεγμονώδη και βιολογικοί παράγοντες.

Σήμερα η ιατρική διαθέτει περισσότερα εργαλεία από αυτά που διέθετε δέκα ή πέντε μόλις χρόνια πριν.

Στοχευμένες ιατρικές παρεμβάσεις για τη διόρθωση των ελλείψεων του οργανισμού, σε συνδυασμό με τη χρήση νέων αποτελεσματικότερων και πιο φιλικών φαρμακευτικών αγωγών, αλλάζουν την πορεία της νόσου και την ποιότητα ζωής αυτών των ασθενών.


Προγραμματισμός Εξετάσεων & Ραντεβού

Βιβλιογραφικές Αναφορές:

[1] The end of inflammation? New approach could treat dozens of diseases. National Geographic MARCH 4, 2022
[2] Fullerton, J.N.; Gilroy, D.W. Resolution of inflammation: A new therapeutic frontier. Nat. Rev. Drug Discov. 2016
[3] In Autoimmune Disease, Organs May Lure the Immune System into an Attack Stephani Sutherland. Scientific American. September, 2021.
[4] Metabolic pressure and the breach of immunological self-tolerance Veronica De Rosa, Antonio La Cava & Giuseppe Matarese.18 October 2017. Nature Immunology.
[5] Global spread of autoimmune disease blamed on western diet. The Observer Medical Research 2022.
[6] Metabolic pressure and the breach of immunological self-tolerance Veronica De Rosa, Antonio La Cava & Giuseppe Matarese.18 October 2017. Nature Immunology.
[7] Nutritional Modulation of Immune Function: Analysis of Evidence, Mechanisms, and Clinical Relevance  Dayong Wu D, Lewis ED, Pae M, Meydani SN.. Front Immunol. 2019. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30697214/
[8] Chronic Inflammation in the Context of Everyday Life: Dietary Changes as Mitigating Factors. Margină D, Tsoukalas, D.;Sarandi, E.; Tsatsakis, A et a. Int. J. Environ. Res. Public Health 2020, 17, 4135.
[9] Targeted Metabolomic Analysis of Serum Fatty Acids for the Prediction of Autoimmune Diseases. Dimitris Tsoukalas, Vasileios Fragoulakis, Evangelia Sarandi et. al. Frontiers in Molecular Biosciences, Metabolomics (6), 2019, November.
[10] Micronutrient deficiencies in patients with COVID-19: how metabolomics can contribute to their prevention and replenishment. Dimitris Tsoukalas1,2 and Evangelia Sarandi2,3 BMJ Nutri Prev Heal. Nov. 2020
[11] Non-communicable Diseases in the Era of Precision Medicine: An Overview of the Causing Factors and Prospects.Dimitris Tsoukalas, Evangelia Sarandi et. al. Bio#Futures. Springer, Cham. May 2021.
Επιμέλεια Κειμένου: Επιστημονική Ομάδα Metabolomic Medicine

Ας κρατήσουμε επαφή. Εγγραφείτε στο newsletter και κατεβάστε δωρεάν σε μορφή PDF το βιβλίο του Dr. Δημήτρη Τσουκαλά για τα αυτοάνοσα νοσήματα από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
πηγή:https://www.drtsoukalas.com/katapolemontas_ti_flegmoni_sta_aitoanosa_nosimata-su-755.html?fbclid=IwAR2vrHyLWaVXSg4L3OptNClDID5sNAkOmocdbn0hOXe0c6XEEdpve0UH0j4
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Πώς να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας – Πέντε συχνά λάθη που κάνετε
Υγεία

Γυναίκα με νόσο Αλτσχάιμερ δεν εκδήλωσε ποτέ άνοια: Οι επιστήμονες ελπίζουν να μάθουν πολλά από τον εγκέφαλό της

Απρ 29, 2025
Γιατί ξυπνάω με πονοκέφαλο; Όλοι οι πιθανοί λόγοι
Υγεία

Γιατί ξυπνάω με πονοκέφαλο; Όλοι οι πιθανοί λόγοι

Απρ 28, 2025
Βρογχοπνευμονία: Αιτίες, συμπτώματα, επιπλοκές και αντιμετώπιση
Υγεία

Βρογχοπνευμονία: Αιτίες, συμπτώματα, επιπλοκές και αντιμετώπιση

Απρ 27, 2025
Τι είναι ο χανταϊός που σκότωσε την γυναίκα του Τζιν Χάκμαν
Υγεία

Τι είναι ο χανταϊός που σκότωσε την γυναίκα του Τζιν Χάκμαν

Απρ 26, 2025
Πώς να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας – Πέντε συχνά λάθη που κάνετε
Υγεία

Πώς να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας – Πέντε συχνά λάθη που κάνετε

Απρ 25, 2025
Γιατί έχω φαγούρα στο κεφάλι;
Υγεία

Γιατί έχω φαγούρα στο κεφάλι;

Απρ 24, 2025
Next Post

ΗΠΑ: Οι σεναριογράφοι του Χόλιγουντ που απεργούν από τον Μάιο θα συνομιλήσουν με τα στούντιο

Εφιάλτης για αθλήτρια βόλεϊ – «Θα σου πετάξω οξύ στο πρόσωπο, θα σε εκδικηθώ»

Εφιάλτης για αθλήτρια βόλεϊ - «Θα σου πετάξω οξύ στο πρόσωπο, θα σε εκδικηθώ»

Μελιτζανάκι τουρσί

Μελιτζανάκι τουρσί

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd