TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Καταϊφάκια

Δεκ 12, 2024
in Μαγειρική
Καταϊφάκια
Share on FacebookShare on Twitter

Ακόμη ένα παραδοσιακό γλυκό που μας αρέσει να φτιάχνουμε στις Χριστουγεννιάτικες Γιορτές.

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 38 κομμάτια

500 γρ. φύλλο για κανταΐφι σε θερμοκρασία δωματίου

1 κούπα αμύγδαλα και καρύδια ψιλοκομμένα η φιστίκια αιγινης ανάλατα.
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ ζάχαρη
½ κ,γ τριμμένο γαρύφαλλο
1 κ.γ τριμμένη κανέλα
1 κούπα φρέσκο βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι
5 κούπες νερό
4 κούπες ζάχαρη
1 κούπα γλυκόζη
3 κ.σ μέλι
2 ξυλάκια κανέλα
4-5 καρφάκια γαρύφαλλο
2 βανίλιες
χυμό 1/2 λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύω σε ένα μπολ τα καρύδια,αμύγδαλα, κανέλα,γαρίφαλο,φρυγανιά και ζάχαρης. Ανοίγω το καταϊφι και το χωρίζω όλο σε λωρίδες, κόβω εκεί που είναι διπλωμένο το καταϊφι από την μια και από την άλλη πλευρά. Όπως είναι κατά μήκος η κάθε λωρίδα, την κόβω σε 3 κομμάτια. Βάζω την άκρη κάθε λωρίδας μια κ. γλ. γέμιση. Τυλίγω τα καταιφάκια όχι πολύ σφιχτά.Ανακατεύω το λάδι με τη φυτίνη. Βάζω τα καταιφια σε λαδωμένο ταψάκι 30 εκ περίπου το ένα δίπλα στο άλλο.Αλείφω πολύ καλά με το βούτυρο.(όλη την κούπα!).Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 180 για 25 λεπτά,βγάζω το αλουμινόχαρτο και ψήνω άλλα 20 λεπτά,να πάρουν ωραίο χρωματάκι. Βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το μέλι και τη βανίλια 10 λεπτά να γίνει ελαφρά παχύρρευστο σιρόπι.Προσθέτω και το μέλι,τη βανίλια και ρίχνω το καυτό σιρόπι στα καυτά καταιφάκια.
Αν θέλουμε τα καταιφάκια μας νηστίσιμα,αντικαθιστούμε το φρέσκο βούτυρο με 1/2 κούπα σπορέλαιο και 1/2 κούπα φυτίνη!

Συνταγή από Οι Λιχουδιές της Σόφης με καποιες δικες μου παραλαγες!

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Κόντζε Αντωνιάδου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2025
Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Παγωτό της «φωτιάς»
Μαγειρική

Παγωτό της «φωτιάς»

Ιούν 24, 2025
Τούρτα κεράσι-μπισκότο
Μαγειρική

Τούρτα κεράσι-μπισκότο

Ιούν 23, 2025
Next Post
Γιατί πρέπει να έχουμε πάντα το δικό μας στυλό όταν πρόκειται να υπογράψουμε κάποιο σοβαρό έγγραφο

Γιατί πρέπει να έχουμε πάντα το δικό μας στυλό όταν πρόκειται να υπογράψουμε κάποιο σοβαρό έγγραφο

Νέο υπερσύγχρονο Τηλεσκόπιο και Αστεροσχολείο στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα στα Ανώγεια (pics)

Νέο υπερσύγχρονο Τηλεσκόπιο και Αστεροσχολείο στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα στα Ανώγεια (pics)

Εποχική γρίπη: Πώς θα κρατήσετε τα παιδιά υγιή

Εποχική γρίπη: Πώς θα κρατήσετε τα παιδιά υγιή

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd