Καρυδόπιτα νηστίσιμη με γλάσο σοκολάτας

Καρυδόπιτα νηστίσιμη με γλάσο σοκολάτας…

 

ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι λάδι
1.5 ποτήρι ζάχαρη
4 ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ
1 ποτήρι καρυδόψιχα
2 ποτήρια νερό
1 φλιτζανάκι λικέρ
1/2 κουτ.γλ. κανέλα
1/2  κουτ.γλ.γαρύφαλλο
ξύσμα πορτοκαλιού
1 φακελάκι μπέικιν
1 κουταλιές. γλ. σόδα
σταγόνες κουβερτούρας όσες θέλετε
σταφίδες αλευρωμένες όσες και αν θέλετε

ΣΙΡΟΠΙ
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό

1 ξύλο κανέλας

ΓΛΑΣΟ
250 γρ. κουβερτούρα
30 γρ. μαργαρίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Ανακάτεψε μαζί,αλεύρι,κανέλα,μπέικον,γαρύφαλλο.Προσθέστε λάδι,νερό και ανακάτεψε.Βάλτε την καρυδόψιχα, το λικέρ που διαλύσαμε μέσα την σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού,τις σταφίδες που πρώτα τις αλευρώνουμε για να μην πάνε στον πάτο και σταγόνες κουβερτούρας.Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθει το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Βράζουμε το σιρόπι όταν κρυώσει το γλυκό και το περιχύνουμε καυτό.  Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο,ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε την καρυδόπιτα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Κόντζε Αντωνιάδου.