Καρυδόπιτα νηστίσιμη με γλάσο σοκολάτας

Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο την κανονική…

ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι λάδι
1.5 ποτήρι ζάχαρη
4 ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ.
1 ποτήρι καρυδόψιχα
2 ποτήρια νερό
1 φλιτζανάκι λικέρ
1/2 κουτ.γλ.κανέλα
1/2 κουτ.γλ.γαρύφαλλο
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 φακελάκι μπέικιν
1 κουταλιές γλ.σόδα

ΣΙΡΟΠΙ
200 γρ.ζάχαρη
200 γρ. νερό

1 ξύλο κανέλας
Σταγονες κουβερτουρας οσες θελετε
Σταφιδες αλευρωμενες οσες και αν θελετε

ΓΛΑΣΟ
250 γρ.κουβερτούρα
30 γρ. μαργαρίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακάτεψε μαζί, αλεύρι, κανέλα, μπέικιν και γαρύφαλλο.Προσθέστε λάδι, νερό και ανακάτεψε. Βάλτε την καρυδοψυχα,το λικέρ που διαλύσαμε μέσα την σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταφίδες που πρώτα τις αλευρώνουμε για να μην πάνε στον πάτο και σταγόνες κουβερτούρας. Ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Ψήνουμε στους180βαθμούς για 50λεπτά περίπου. Βράζουμε το σιρόπι όταν κρυώσει το γλυκό και το περιχύνουμε καυτό. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε την καρυδόπιτα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Κοντζε Αντωνιαδου, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ :https://mariakontzant.blogspot.gr