Καρυδόπιτα

Καρυδόπιτα…

Υλικά :
7 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγ. ηλιέλαιο
2 φλυτζάνια τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλ. σόδα
1 κουταλάκι γλ. κοφτό κανέλα
1 φλιτζάνι τσαγ. καρύδια χοντροκομμένα
Υλικά για το σιρόπι:
3 φλυτζάνια τσαγ. ζάχαρη
3 φλυτζάνια τσαγ.νερό
1 βανίλια
1 κουταλάκι γλυκ. χυμό λεμονιού
Υλικά για το γλάσο:
1 φλιτζάνι τσαγ. νερό
1 φλιτζάνι τσαγ. ζάχαρη
2 κουτ. σούπας κακάο
2 κουτ..σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 κουτ. σούπας Βιτάμ
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180°C για μισή ώρα περίπου. Βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 5 περίπου λεπτά, από την ώρα που θα κοχλάσει. Σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα αφού έχει κρυώσει, με καυτό σιρόπι και αφου πρώτα την έχουμε χαράξει σε λωρίδες. Όταν κρυώσει,μπορούμε να κάνουμε μένα ωραίο και πολύ εύκολο, σοκολατένιο γλάσο και να καλύψουμε την επιφάνεια του γλυκού.
Εκτέλεση για το γλάσο :
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και την τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει το γλάσο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Ν.Κίτσιου.