TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Uncategorized

Καρυδόπαστα σοκολάτας

Μαρ 6, 2017
in Uncategorized, Μαγειρική
Καρυδόπαστα σοκολάτας
Share on FacebookShare on Twitter

ΚΑΡΥΔΟΠΑΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΠΟΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ….

(Την συνταγη την βρηκα σε ενα βιβλιο της μπαρμπαριγου που λεγεται τα super γλυκα της μαμας).

Υλικά:

2 φλ. καρύδι ψιλοκομμένο

1 και 1/2 φλ. φρυγανιά

3 κ.σ. κακάο άγλυκο

1 σοκολάτα κουβερτούρα 125 γρ. ψιλοκομμένη

3 κοφτά κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. γαρίφαλο

1 φλ. βούτυρο

1 φλ. ζάχαρη

6 αυγά χωρισμένα

2 πρέζες αλάτι

4 κ.σ. κονιάκ

ξύσμα λεμονιού

λίγα καρύδια (πεταλούδα) για το γαρνίρισμα

Για το σιρόπι σοκολάτας:

2 φλ. ζάχαρη

1 φλ. κακάο

11/2 φλ. νερό

1 κ.σ. βούτυρο

3 κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση:

Προθερμένουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε στρογγυλό ταψί 32 εκ. ή μακρόστενο 22×36 εκ. Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το κακάο, τη σοκολάτα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρύφαλο και ανακατεύουμε με το κουτάλι να ενωθούν. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη για 4-5 λεπτά μέχρι να κρεμώσει το μείγμα. Έναν-έναν ρίχνουμε τους κρόκους να τους πίνει το μείγμα (εγώ έριξα και μία βανίλια για να μην μυρίζουν τα αυγά) και το ξύσμα. Ρίχνουμε το κονιάκ. Τέλος προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Σε καθαρό μπολ χτυπάμε ένα ένα τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Λίγη λίγη ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα, αναδιπλώνοντάς το με σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω με απαλές κινήσεις. Αδειάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 40-45 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Όταν βυθίζουμε τη λάμα του μαχαιριού στο κέντρο του, πρέπει να βγαίνει καθαρή και στεγνή. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με σουβλί για να ποτίσει με το σιρόπι σοκολάτας. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα εκτός από το κονιάκ. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά (να μην πήξει πολύ) για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κονιάκ. Περιχύνουμε την καρυδόπαστα σιγά σιγά με το ζεστό σιρόπι σοκολάτας. Γαρνίρουμε με τα καρύδια. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Αγγελική Βαλλιάνου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αγκινάρες γεμιστές
Μαγειρική

Αγκινάρες γεμιστές

Μαΐ 3, 2025
Σήμερα Γιορτάζουν
Uncategorized

Σήμερα Γιορτάζουν

Μαΐ 2, 2025
Βραχάκια σύκου
Μαγειρική

Βραχάκια σύκου

Μαΐ 2, 2025
Μετά την αυλαία του Μύλου των Ξωτικών τα Τρίκαλα ετοιμάζονται για το Trikala Street Food Festival 2020
Uncategorized

Αντί για street food festival μια αντίστοιχη καινούργια δράση τον Ιούνιο

Μαΐ 2, 2025
Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Next Post
Ένας νέος παντρεμένος  …

Εσωτερική φωνή...

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε δύο βιβλία “Βενετσιάνικες βινιέτες” της Αντωνίας Πανταζοπούλου Σακελλαρίου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε δύο βιβλία "Βενετσιάνικες βινιέτες" της Αντωνίας Πανταζοπούλου Σακελλαρίου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε δύο βιβλία “Βενετσιάνικες βινιέτες” της Αντωνίας Πανταζοπούλου Σακελλαρίου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε δύο βιβλία «Βενετσιάνικες βινιέτες» της Αντωνίας Πανταζοπούλου Σακελλαρίου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd