Καρύδες

Καρύδες 

Υλικά:

10 αυγά
700 γρ. Άχνη ζάχαρη
5 κ.σ. αλεύρι μαλακό
1/2 ποτήρι κονιάκ
1 κιλό ινδοκάρυδο
3 βανίλιες
γλυκό κυδώνι

Εκτέλεση :

Χτυπάω με μίξερ τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη να ασπρισουν έπειτα προσθέτω τα ασπράδια (όχι σε μαρέγκα ).
Αφήνω το μίξερ και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω καλά να ενσωματωθούν.
Κάνω μπάλες τη ζύμη και την τοποθετώ σε χαρτάκια ψησίματος .
Σε κάθε μπαλιτσα από καρύδα βάζω επάνω λίγο γλυκό κουταλιού κυδώνι.

Ψήνω στους 170 βαθμούς για 25-40 λεπτά.

Σημείωση : 
Πάνω μπορούμε να βάλουμε αμύγδαλα ασπρισμένα ή κεράσι γλυκό ή οποίο άλλο γλυκό θέλετε. Εγώ έχω πάρα πολύ κυδώνι και έβαλα αυτό.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.