Καρπουζόπιτα Κιμώλου

Καρπουζόπιτα Κιμώλου

ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή

  • 10 φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
  • 1 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 7 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι μαύρο σουσάμι

Για το σερβίρισμα

  • 5 κουτ. σουπ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1 κουτ.γλυκ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε το καρπούζι χωρίς τα σπόρια σε ένα σουρωτήρι και το στύβετε με τα χέρια σας. Το αφήνετε στο σουρωτήρι περίπου 1 ½ ώρα, ώστε να στραγγίσουν τα υγρά. Βάζετε τον πολτό του καρπουζιού σε ένα μπολ προσθέτετε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τη φέτα και σιγά – σιγά το αλεύρι ώστε να ελέγχετε την υφή του μείγματος. Δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτό αλλά ούτε πολύ αραιό.

2. Λαδώνετε με τη βοήθεια ενός πινέλου, ένα στρογγυλό ταψί 22 εκ. και πασπαλίζετε με το σουσάμι. Ρίχνετε το μείγμα, το οποίο στρώνετε για να είναι 2-2,5 εκ στο πάχος. Ραντίζετε την επιφάνεια με ελάχιστο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο σουσάμι.

3. Ψήνετε αμέσως σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς για 1 ώρα. Αποσύρετε το γλυκό από το φούρνο και όπως είναι ζεστό το περιχύνετε με το μέλι και το αφήνετε να κρυώσει. Πασπαλίζετε με κανέλα, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε μαζί με το σουσάμι να πασπαλίσετε και με λίγο τριμμένο καρύδι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Μυρσίνη Λαμπράκη.