Καρπούζι μαρμελάδα

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ…

ΥΛΙΚΑ
1000γρ σάρκα καρπούζι άσπρο και κόκκινο μαζί σε κομματάκια
500γρ ζάχαρη
1 βανίλια
1 λεμόνι (τον χυμό του)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις φλούδες από το καρπουζι,αφου έχουμε αφήσει και κόκκινη σάρκα μαζί με την ασπρη.  Κοβουμε σε τεμάχια μικρα,τα βράζουμε στην κατσαρολα, μολις γίνουν διαφανα, τα παίρνουμε με την στραγγιστή κουτάλα και τα αλέθουμε στο μπλεντερ.  Προσθετουμε την ζάχαρη και το πολτοποιημένο καρπούζι από το μπλεντερ.  Ανακατευουμε συνέχεια να μην κολλησει,προσθετουμε 1 βανίλια και τον χυμό από 1 λεμονι.  Μολις αρχίσει και κολλάει πάνω στην κουτάλα που ανακατευουμε,σβηνουμε και δοκιμαζουμε.  Αν δεν είναι δεμενη,βραζουμε λίγο ακομα, προσοχη ανακατεύουμε συνέχεια μην μας κολλησει.  Αποθηκευουμε σε βάζα και τα βάζουμε ανάποδα να σφραγισουν.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Κοντζε Αντωνιαδου, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ :https://mariakontzant.blogspot.gr