Καρπούζι μαρμελάδα

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ…

 

ΥΛΙΚΑ
1000γρ σάρκα καρπούζι άσπρο και κόκκινο μαζί σε κομματάκια
500γρ ζάχαρη
1 βανίλια
1 λεμόνι (τον χυμό του)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις φλούδες από το καρπούζι,αφού έχουμε αφήσει και κόκκινη σάρκα μαζί με την άσπρη.  Κόβουμε σε τεμάχια μικρά,τα βράζουμε στην κατσαρόλα, μόλις γίνουν διάφανα, τα παίρνουμε με την στραγγιστή κουτάλα και τα αλέθουμε στο μπλεντερ.  Προσθέτουμε την ζάχαρη και το πολτοποιημένο καρπούζι από το μπλεντερ.  Ανακατεύουμε συνέχεια να μην κολλήσει,προσθέτουμε 1 βανίλια και τον χυμό από 1 λεμόνι.  Μόλις αρχίσει και κολλάει πάνω στην κουτάλα που ανακατεύουμε,σβήνουμε και δοκιμάζουμε.  Αν δεν είναι δεμένη,βράζουμε λίγο ακόμα, προσοχή ανακατεύουμε συνέχεια μην μας κολλήσει.  Αποθηκεύουμε σε βάζα και τα βάζουμε ανάποδα να σφραγίσουν.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Κοντζε Αντωνιαδου, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ :https://mariakontzant.blogspot.gr