TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Καρπούζι γλυκό κουταλιού

Αυγ 18, 2021
in Μαγειρική
Καρπούζι γλυκό κουταλιού
Share on FacebookShare on Twitter

Καρπούζι γλυκό κουταλιού…

Καρπούζι γλυκό κουταλιού
Υλικά
2500 γρ. καρπούζι
3 κιλα ζάχαρη
1200 γρ. νερό
2 κ.σ. γλυκόζη
3 ξυλαράκια κανέλα
5-6 φύλλα αρμπαρόριζα
2 λεμόνια τον χυμό
Υλικά για το ασβεστόνερο :
4 κ.σ. ασβέστη
4 λίτρα νερό

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε το καρπούζι και το κόβουμε σε κομματάκια περίπου 3 εκατοστά.
Προσοχή να φύγει το πράσινο μέρος της φλούδας καλά γιατί αλλιώς όταν βράσει θα είναι σκληρό.
Αν όμως σας συμβεί αυτό άπλα κόβετε για δεύτερη φορά ακόμα λίγο από το πράσινο μέρος.
Ετοιμάζουμε τον ασβέστη:
Λιώνουμε τον ασβέστη και τον αφήνουμε μισή ωρίτσα να καθαρίσει η θολούρα από το ανακάτεμα τότε παίρνουμε το καθαρό νερό και βάζουμε σε μια λεκανίτσα το καρπούζι με το καθαρό ασβεστόνερο για 3 ώρες.
Μετά τις 3 ώρες ξεπλένουμε με πολλά νερά το καρπούζι και το ζεματάμε 3 φορές σε μπόλικο νερό και το σουρώνουμε.
Στην συνέχεια βάζουμε πάλι το καρπούζι στην κατσαρόλα μας ρίχνουμε την ζάχαρη και το νεράκι και τα βράζουμε για 20 λεπτά, Μετά την βγάζουμε από την φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και αφήνουμε μια νύχτα να βγουν τα υγρά από το καρπούζι μας.
Την επόμενη μέρα βράζουμε ξανά προσθέτοντας την κανέλα και την αρμπαρόριζα δεμένη με μια κλωστή, όταν κοντεύει να δέσει το γλυκό μας ριχνουμε την γλυκόζη και τον χυμό λεμονιού.
Δεμένο γλυκάκι είναι όταν σε ένα κρύο πιατάκι ρίχνουμε μια σταγόνα σιρόπι και αυτό μένει σαν κόμπος.
Αν σπάει η σταγόνα τότε θέλει λιγάκι ακόμα βράσιμο.
Όταν όλα είναι έτοιμα μοιράζετε το γλυκάκι στα βαζάκια και μετά γεμίζετε με σιρόπι μέχρι το χείλος του βάζου κλείνετε καλά και τα βάζετε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Προσοχή να είναι καλά δεμένο το σιρόπι γιατί αλλιώς θα σας χαλάσει το γλυκάκι σας.
Αν δεν θέλετε να κάνετε το γλυκάκι σας με ασβέστη βάζετε το καρπούζι για μια νύχτα σε μια λεκανίτσα με χυμό λεμονιού και νερό και την επόμενη μέρα το ξεπλύνετε και κάνετε την διαδικασία του βρασμού με την ζάχαρη.
Για κάθε κιλό φλούδα θέλετε χυμό από ένα λεμόνι.
Είναι λιγάκι μπελαλίδικο γλυκό αλλά αξίζει τον κόπο, το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Next Post
Αλιγάτορας επιτέθηκε σε γυναίκα μπροστά σε παιδιά στις ΗΠΑ – Η δραματική διάσωσή της

Αλιγάτορας επιτέθηκε σε γυναίκα μπροστά σε παιδιά στις ΗΠΑ – Η δραματική διάσωσή της

Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Σαν σήμερα 18 Αυγούστου

Σαν σήμερα 18 Αυγούστου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd