Καροτομακαρονάδα με κιμά

 Όλοι ξέρουν πόσες βιταμίνες έχει το καρότο. Αυτό φαγάκι είναι γεμάτο γεύσεις χρώματα και αρώματα καρότου.

Υλικά :

1 πακέτο μακαρόνια καρότου

250 γρ.κιμάς μοσχαρίσιος

3 μεγάλα καρότα περασμένα από το μουλτι

2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο

1 ποτήρι ντοματοχυμό

1 ποτήρι νερό

1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

μερικούς κόκκους μπαχάρι

αλατοπίπερο

Εκτέλεση :

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. προσθέτουμε το σκόρδο και τα τριμμένα καρότα. μετά από λίγα λεπτά σοταρίσματος των υλικών προσθέτουμε τον κιμά. Με ένα πιρούνι πιέζουμε τον κιμά μέχρι να γίνει μικρά μπιλάκια. Όταν έχουν σοταριστεί όλα τα υλικά προσθέτουμε τον τοματοχυμό, το μπαχάρι,το αλατοπίπερο και ένα ποτήρι νεράκι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει το φαγάκι μας μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά και να μείνει με το λαδάκι του.. Τα μακαρόνια καρότου τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).