Καρέ-καρέ η εντυπωσιακή η παρέλαση στα Τρίκαλα-Πλούσιο φωτορεπορτάζ

Εντυπωσιακή ήταν η σημερινή παρέλαση στα Τρίκαλα. Με μεγάλη συμμετοχή τμημάτων, πολύ κόσμο,  και με καλό καιρό το κέντρο της πόλης αποτέλεσε το επίκεντρο της σημερινής μέρας όπου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.Οι Τρικαλινοί γιόρτασαν την 196η Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 με εθνική υπερηφάνεια. Ο ζεστός καιρός συνέβαλε ώστε να παρακολουθήσουν την παρέλαση χιλιάδες άνθρωποι που προσήλθαν στο κέντρο των Τρικάλων για να αποτίσουν φόρο τιμής στους προγόνους που με θυσία την ίδια τη ζωή τους αποτίναξαν τον τουρκικό ζυγό για να μπορούμε να ζούμε σήμερα ελεύθεροι.

Είναι από τις λίγες φορές που στην παρέλαση δεν παρέστη εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ως τιμώμενο πρόσωπο. Έτσι, τη θέση του τιμώμενου προσώπου στα πολιτικά τμήματα κατέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης και στα στρατιωτικά ο Διοικητής της    ΣΜΥ Ταξίαρχος Δημήτριος Τσιπίδης.

Σήμερα λοιπόν, ανήμερα της επετείου, η Δημοτική φιλαρμονική, τοπικοί σύλλογοι, μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, αντιπροσωπεία του τοπικού ΕΕΣ η Ομάδα Διάσωσης της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων αλλά και στρατιωτικοί της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, παρέλασαν στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα των Τρικαλινών.

Εκείνο δε που έκανε εντύπωση, ήταν η άψογη παρουσία των σχολείων, με τους μαθητές να είναι προσεκτικά ντυμένοι και δεν προκάλεσαν, παρά μόνο θετικά σχόλια.

Στην εξέδρα των επισήμων πήραν θέση οι βουλευτές Σάκης Παπαδόπουλος, Χρήστος Σιμορέλης και Κώστας Σκρέκας, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλης Λάππας, ο πρώην Βουλευτής Ηλίας Βλαχογιάννης, ο πρώην υποψήφιος βουλευτής Θανάσης Λιούτας, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, οι Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων, η ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων και πολλοί άλλοι.

Λίγο νωρίτερα είχε τελεστεί Πανηγυρική Θεία Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, την οποία παρακολούθησαν οι επίσημοι αλλά και πολύς κόσμος.

Της παρέλασης προηγήθηκε η κατάθεση στεφάνων  στο μνημείο Ηρώων της Σ.Μ.Υ Τρικάλων. Οι στρατιωτικές και πολιτικές αρχές καθώς και φορείς και σύλλογοι κατέθεσαν στεφάνια μετά την επιμνημόσυνη δέηση.