Καρέ αρνιού με ψητά λαχανικά

Καρέ αρνιού με ψητά λαχανικά…

Υλικά :

  • Καρέ αρνιού 600 γρ.
  • Κόκκινο κρασί 150 ml
  • Ζωμό αρνιού 150 ml
  • Σκόρδο 1 σκελίδα
  • Σέλερυ 1 μικρό κλωναράκι
  • Θυμάρι
  • Δενδρολίβανο
  • Ελαιόλαδο 50 ml
  • Μελιτζάνα 100 γρ.
  • Κολοκυθάκι 100 γρ.
  • Πιπεριά κίτρινη 100 γρ.
  • Πιπεριά κόκκινη 100 γρ.
  • Πιπεριά πορτοκαλί 100 γρ.
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε το καρέ, μαρινάροντας το με θυμάρι και δενδρολίβανο. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, μόλις κάψει βάζουμε μέσα το καρέ και το «θωρακίζουμε» απ’ όλες τις πλευρές.

Μόλις θωρακιστεί από παντού το βάζουμε σε ένα ταψάκι, προσθέτουμε 100-150ml νερό και το ψήνουμε στον φούρνο για 13 με 15 λεπτά περίπου.

Στο τηγάνι που θωρακίσαμε το καρέ, αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία του λαδιού ρίχνουμε το κρασί, το σκόρδο, το σέλερι, θυμάρι, δεντρολίβανο και το αφήνουμε να πέσει στο 1/4 της αρχικής ποσότητας. Μόλις γλασάρει το σουρώνουμε και το ξαναρίχνουμε στο τηγάνι.

Παράλληλα κόβουμε τα λαχανικά,ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι,ανακατεύουμε και τα ψήνουμε στην σχάρα για 5 λεπτά περίπου(αν δεν έχουμε σχάρα μπορούμε να τα ψήσουμε απλώνοντας τα σε ένα ταψί και βάζοντάς τα στον φούρνο στην μέγιστη δυνατή θερμοκρασία).

Αφού ψηθεί το καρέ σουρώνουμε τα υγρά από το ταψί μέσα στο τηγάνι που έχουμε το κόκκινο κρασί και το αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά. Αν το γλάσο μας δεν είναι είναι αρκετά δεμένο μπορούμε, αφού το κατεβάσουμε από την φωτιά, να προσθέσουμε 1-2 κομματάκια παγωμένο βούτυρο, ανακατεύοντας το μέχρι να λιώσει.

Στήνουμε στο πιάτο τα λαχανικά, το καρέ και ρίχνουμε το γλάσο κόκκινου κρασιού από πάνω.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Παύλος Παππάς.