TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Καρέ αρνιού με ψητά λαχανικά

Μαΐ 11, 2024
in Μαγειρική
Καρέ αρνιού με ψητά λαχανικά
Share on FacebookShare on Twitter

Καρέ αρνιού με ψητά λαχανικά…

Καρέ αρνιού με ψητά λαχανικά…

Υλικά :

  • Καρέ αρνιού 600 γρ.
  • Κόκκινο κρασί 150 ml
  • Ζωμό αρνιού 150 ml
  • Σκόρδο 1 σκελίδα
  • Σέλερυ 1 μικρό κλωναράκι
  • Θυμάρι
  • Δενδρολίβανο
  • Ελαιόλαδο 50 ml
  • Μελιτζάνα 100 γρ.
  • Κολοκυθάκι 100 γρ.
  • Πιπεριά κίτρινη 100 γρ.
  • Πιπεριά κόκκινη 100 γρ.
  • Πιπεριά πορτοκαλί 100 γρ.
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε το καρέ, μαρινάροντας το με θυμάρι και δενδρολίβανο. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, μόλις κάψει βάζουμε μέσα το καρέ και το «θωρακίζουμε» απ’ όλες τις πλευρές.

Μόλις θωρακιστεί από παντού το βάζουμε σε ένα ταψάκι, προσθέτουμε 100-150ml νερό και το ψήνουμε στον φούρνο για 13 με 15 λεπτά περίπου.

Στο τηγάνι που θωρακίσαμε το καρέ, αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία του λαδιού ρίχνουμε το κρασί, το σκόρδο, το σέλερι, θυμάρι, δεντρολίβανο και το αφήνουμε να πέσει στο 1/4 της αρχικής ποσότητας. Μόλις γλασάρει το σουρώνουμε και το ξαναρίχνουμε στο τηγάνι.

Παράλληλα κόβουμε τα λαχανικά,ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι,ανακατεύουμε και τα ψήνουμε στην σχάρα για 5 λεπτά περίπου(αν δεν έχουμε σχάρα μπορούμε να τα ψήσουμε απλώνοντας τα σε ένα ταψί και βάζοντάς τα στον φούρνο στην μέγιστη δυνατή θερμοκρασία).

Αφού ψηθεί το καρέ σουρώνουμε τα υγρά από το ταψί μέσα στο τηγάνι που έχουμε το κόκκινο κρασί και το αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά. Αν το γλάσο μας δεν είναι είναι αρκετά δεμένο μπορούμε, αφού το κατεβάσουμε από την φωτιά, να προσθέσουμε 1-2 κομματάκια παγωμένο βούτυρο, ανακατεύοντας το μέχρι να λιώσει.

Στήνουμε στο πιάτο τα λαχανικά, το καρέ και ρίχνουμε το γλάσο κόκκινου κρασιού από πάνω.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Παύλος Παππάς.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Γλυκό του κουταλιού καρύδι (ένα δημοφιλές κέρασμα στα βλαχοχώρια του Μετσόβου)
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού καρύδι (ένα δημοφιλές κέρασμα στα βλαχοχώρια του Μετσόβου)

Ιούλ 2, 2025
Λαϊμ γεμιστά με ζελέ κεράσι
Μαγειρική

Λαϊμ γεμιστά με ζελέ κεράσι

Ιούλ 1, 2025
Πίτα με κεράσια
Μαγειρική

Πίτα με κεράσια

Ιούν 30, 2025
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κεράσι της γιαγιάς Κικής

Ιούν 29, 2025
Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2025
Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Next Post
Το απλό τρικ για να μη μυρίζει ο νεροχύτης της κουζίνας

Το απλό τρικ για να μη μυρίζει ο νεροχύτης της κουζίνας

10 πράγματα που μόνο η μαμά κάνει και πρέπει να την ευχαριστείτε

10 πράγματα που μόνο η μαμά κάνει και πρέπει να την ευχαριστείτε

Διαβήτης: Κινδυνεύουν να νοσήσουν όσοι τρώνε πολλά γλυκά; Οι ειδικοί απαντούν

Διαβήτης: Κινδυνεύουν να νοσήσουν όσοι τρώνε πολλά γλυκά; Οι ειδικοί απαντούν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd