Κανταϊφι με κίτρινη κολοκύθα

Ένα ιδιαίτερο γλυκό …

Υλικά

ένα πακέτο κανταϊφι

1 κιλό κίτρινη κολοκύθα

1/2 κούπα σταφίδες

1/2 κούπα πούδρα αμυγδάλου

2 κ.σ. ζάχαρη καστανή

2 κ.σ. βούτυρο καρύδας

1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα

Εκτέλεση

Τριβω την κολοκύθα στο χοντρό μαχαίρι του τρίφτη και την περνάω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθεί με όλα τα υλικά μαζί σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο . Αφήνω να κρυώσει καλά . Ανοίγω το κανταϊφι, παίρνω λίγο λίγο βάζω γέμιση, τα τυλίγω και τα βάζω σε ταψί που έχω περάσει καλά με βούτυρο καρύδας. Ψήνω στους 170 για 40-45 λεπτά ( η θερμοκρασία και η ώρα πάντα ανάλογα το φούρνο μας ).

Υλικά για το σιρόπι

2 ποτήρια ζάχαρη καστανή

2 ποτήρια νερό

1 ξυλάκι κανέλα

1/2 κούπα μέλι

1/2 λεμόνι το χυμό του

Εκτέλεση

Βάζω τη ζάχαρη με το νερό και το ξύλο κανέλας να βράσουν . Τα αφήνω 5 λεπτά από το βρασμό και προσθέτω το μέλι και το χυμό λεμονιού. Χαμηλώνω τη φωτιά και προσέχω γιατί το μέλι αφριζει. Αφήνω αλλά δύο λεπτα. Σιροπιαζω το ένα κρύο το άλλο ζεστό.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.