Κανταΐφι
Υλικά (για 25-30 κομμάτια) :
1 κιλό κανταΐφι
½ κιλό καρύδια και αμύγδαλα
½ κουταλιά γαρύφαλλο
10 κουταλιές φρυγανιά
Εκτέλεση :
Τυλίγουμε σε κομμάτια το κανταΐφι κλείνοντας μέσα 1 κουταλιά γέμιση. Ρίχνουμε σε κάθε κομμάτι 1 κουταλιά λάδι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Υλικά για το σιρόπι :
2 κιλά ζάχαρη
1 κιλό νερό
¼ γλυκόζη
1 λεμόνι ολόκληρο σε φέτες
1 κομμάτι κανέλα
8-10 γαρύφαλλα
Εκτέλεση για το σιρόπι:
Το δένουμε κανονικά, όπως κανουμε όλα τα σιρόπια.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαριάννας Αποστόλου. Η Μαριάννα Αποστόλου είναι MSc Καθηγήτρια Γαλλικών.