Κανταΐφι

Κανταΐφι

Υλικά (για 25-30 κομμάτια) :

1 κιλό κανταΐφι

½ κιλό καρύδια και αμύγδαλα

1 κουταλιά κανέλα

½ κουταλιά γαρύφαλλο

10 κουταλιές φρυγανιά

Εκτέλεση :

Τυλίγουμε σε κομμάτια το κανταΐφι κλείνοντας μέσα 1 κουταλιά γέμιση. Ρίχνουμε σε κάθε κομμάτι 1 κουταλιά λάδι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Υλικά για το σιρόπι :

2 κιλά ζάχαρη

1 κιλό νερό

¼ γλυκόζη

1 λεμόνι ολόκληρο σε φέτες

1 κομμάτι κανέλα

8-10 γαρύφαλλα

Εκτέλεση για το σιρόπι:

Το δένουμε κανονικά, όπως κανουμε όλα τα σιρόπια.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαριάννας Αποστόλου. Η Μαριάννα Αποστόλου είναι MSc Καθηγήτρια Γαλλικών.