TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Διατροφή

Καμαμπέρ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το φίνο γαλλικό τυρί

Μαΐ 6, 2017
in Διατροφή
Καμαμπέρ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το φίνο γαλλικό τυρί
Share on FacebookShare on Twitter

Τα 256 χρόνια από τη γέννηση της Μαρί Αρέλ, της γυναίκας που έφτιαξε για πρώτη φορά το τυρί καμαμπέρ το 1791.

Λέγεται ότι η Αρέλ συνάντησε έναν «γητευτή» τυριών στη Νορμανδία, σε μια έπαυλη όπου εργαζόταν ως γαλακτοκόμος. Επρόκειτο για έναν ιερέα από την περιοχή Μπρι, ο οποίος αναζήτησε καταφύγιο κοντά στο Βινμουτιέ της Νορμανδίας κατά τη Γαλλική Επανάσταση και μοιράστηκε με τη Αρέλ το μυστικό του για τη δημιουργία του μαλακού τυριού. Βέβαια, η Αρέλ πρόσθεσε και τη δική της υπογραφή στη συνταγή, πακετάροντας το τυρί στο –εμβληματικό πλέον– ξύλινο κουτί του.

bigstock French Baked Camembert Cheese 183057595

Με αφορμή το σημερινό Doodle της Google, σας παρουσιάζουμε όλα όσα θέλετε να μάθετε για το διάσημο γαλλικό τυρί.

Πώς παρασκευάζεται

Όπως και το μπρι, το καμαμπέρ φτιάχνεται από φρέσκο αγελαδινό γάλα, χωρίς τη λιπαρή κρέμα που δημιουργείται στην επιφάνειά του πριν την τελική επεξεργασία. Το καμαμπέρ είναι κιτρινωπό, έχει κρεμώδη γεύση και διαθέτει εξωτερικά ένα βρώσιμο λευκό περίβλημα.

Θερμίδες & διατροφική αξία

Μια μερίδα καμαμπέρ 50 γραμμαρίων έχει κατά μέσο όρο 141 θερμίδες, 10,2 γραμμάρια πρωτεΐνης, 0,1 γραμμάρια υδατανθράκων και 11,1 γραμμάρια λιπαρών. Το καμαμπέρ δεν παρέχει καθόλου φυτικές ίνες.

Σύμφωνα με το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (British Heart Foundation), το καμαμπέρ περιέχει περίπου 23% λιπαρά, εκ των οποίων 14% είναι κορεσμένα, ποσότητα χαμηλότερη από πολλά άλλα τυριά. Ωστόσο, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι (από 1,5 γραμμάριο και πάνω ανά 100 γραμμάρια τυριού), επομένως πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο. Να σημειωθεί ότι υπάρχει και ένα είδος καμαμπέρ που παρασκευάζεται με διπλή ποσότητα κρέμας, το οποίο μπορεί να περιέχει έως και 40% λιπαρά, σύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Diabetes New Zealand.

bigstock Cheese With White Mold Radish 174781291

Τι λένε οι ειδικοί για το καμαμπέρ

– Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Journal of Antimicrobial Chemotherapy, το καμαμπέρ είναι ένα από τα τυριά που περιέχουν νισίνη, ένα φυσικό συντηρητικό που παράγεται από το βακτήριο Lactococcus lactis και το οποίο δρα ενάντια σε 30 μορφές καρκίνου.

– Ορισμένα τυριά, συμπεριλαμβανομένου του καμαμπέρ, συμβάλλουν σε ορισμένες περιπτώσεις στην εκδήλωση ημικρανίας.

– Το Βρετανικό Σύστημα Υγείας (NHS) συνιστά στις μέλλουσες μητέρες να αποφεύγουν ορισμένα είδη τυριού λόγω του αυξημένου κινδύνου μιας λοίμωξης που ονομάζεται λιστερίωση και η οποία μπορεί να προκαλέσει αποβολή ή επιπλοκές κατά τον τοκετό. Οι έγκυοι πρέπει να αποφεύγουν την περίοδο της εγκυμοσύνης τυριά ωρίμανσης όπως το μπρι και το καμαμπέρ, το μπλε τυρί Δανίας, η γκοργκοντζόλα και το ροκφόρ.

– Τα μαλακά τυριά, όπως το καμαμπέρ, διατηρούνται καλύτερα όταν αποθηκεύονται σε ειδικό κερωμένο χαρτί για τυρί ή σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Πρέπει να αποφεύγονται τα πλαστικά σακουλάκια, καθώς κάνουν το τυρί να «ιδρώνει».

Πηγές: Google, British Heart Foundation, Diabetes New Zealand, weightlossresources.co.uk

&http://www.onmed.gr/diatrofi/story/354870/kamamper-ola-osa-prepei-na-gnorizete-gia-to-fino-galliko-tyri

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Γιατί να μην καταναλώνετε τον κουρκουμά με αυτόν τον τρόπο – Χάνετε τα οφέλη του
Διατροφή

Γιατί να μην καταναλώνετε τον κουρκουμά με αυτόν τον τρόπο – Χάνετε τα οφέλη του

Απρ 23, 2025
Τρέξιμο και διατροφή – 8 τρόφιμα και ροφήματα που πρέπει να αποφεύγουμε
Διατροφή

Τρέξιμο και διατροφή – 8 τρόφιμα και ροφήματα που πρέπει να αποφεύγουμε

Απρ 22, 2025
Οι τροφές που έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από ένα αυγό
Διατροφή

Οι τροφές που έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από ένα αυγό

Απρ 21, 2025
3 απρόσμενες τροφές που «καταστρέφουν» τον εγκέφαλο μετά τα 40 – Πώς να τον προστατεύσετε;
Διατροφή

3 απρόσμενες τροφές που «καταστρέφουν» τον εγκέφαλο μετά τα 40 – Πώς να τον προστατεύσετε;

Απρ 20, 2025
Πόσο παχαίνει η κάθε μπύρα: Θερμίδες ανά τύπο – Τι ισχύει αν δεν έχει αλκοόλ
Διατροφή

Πόσο παχαίνει η κάθε μπύρα: Θερμίδες ανά τύπο – Τι ισχύει αν δεν έχει αλκοόλ

Απρ 19, 2025
Σάκχαρο: 8 τροφές που το μειώνουν φυσικά και αποτρέπουν τον διαβήτη
Διατροφή

Σάκχαρο: 8 τροφές που το μειώνουν φυσικά και αποτρέπουν τον διαβήτη

Απρ 18, 2025
Next Post
Αλκοόλ: 4 τρόποι κατανάλωσης για να μην πάρεις βάρος

Αλκοόλ: 4 τρόποι κατανάλωσης για να μην πάρεις βάρος

H χροιά της φωνής μας … συμβάλει στις μαθησιακές δυσκολίες των παιδιών

H χροιά της φωνής μας … συμβάλει στις μαθησιακές δυσκολίες των παιδιών

«Θερμή» υποδοχή στον Παύλο Πολάκη στα Τρίκαλα-Μπήκε από την πίσω πόρτα στο Νοσοκομείο όπου τον περίμεναν διαδηλωτές

«Θερμή» υποδοχή στον Παύλο Πολάκη στα Τρίκαλα-Μπήκε από την πίσω πόρτα στο Νοσοκομείο όπου τον περίμεναν διαδηλωτές

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd