Καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι ή κοραλάκι

Η νηστεία είναι μια ευκαιρία να αποτοξινωθούμε, να υιοθετήσουμε μια διατροφή πιο υγιεινή και επίσης να δοκιμάσουμε ξεχασμένες γεύσεις, με την ελπίδα να συνεχίσουμε να τις συγκαταλέγουμε στο διαιτολόγιό μας και μετά το τέλος της Σαρακοστής.

ΥΛΙΚΑ
1.5 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
200ml ελαιόλαδο
3 ξερά κρεμμύδια μέτρια
2 σκελίδες σκόρδο
1 συσκευασία ψιλοκομμένα ντοματακια
500 γραμμάρια
1κ.σ. πελτέ
αλάτι
πιπέρι
λίγη ζάχαρη
1 συσκευασία ζυμαρικά 500 γρ.
λίγο ζεστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμάρια τα αφήνουμε να στεγνώσουν και να στραγγίσουν τα νερά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και μόλις μαλακώσουν και βγάλουν τα υγρά τους σοτάρουμε καλά και τα καλαμάρια. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το πιπέρι τον χυμό από την ντομάτα και το πελτέ και την ζάχαρη ανακατεύουμε καλά. Όταν πάρει μερικές βράσεις χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ΩΡΑ περίπου. Συνεχίζουμε ρίχνοντας μέσα το μακαρονάκι ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο νερό το ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει και όταν χρειαστεί προσθέτουμε και το ανάλογο νερό. Όταν είναι έτοιμο το μακαρονάκι θα το καταλάβετε από την σάλτσα που θα είναι δεμένη ο χρόνος βρασμού του ζυμαρικού είναι 15 με 20 λεπτά αναλόγως τα γούστα.
Καλή επιτυχία .
Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Chef Alexios Nikoloutsopoulos