Καύσωνας από την Πέμπτη

Γεύση από καλοκαίρι πήραμε τα δύο πρώτα Σαββατοκύριακο του Μαΐου, καθώς ο υδράργυρος έφτασε σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που έτρεξαν να… δροσιστούν στις παραλίες.Από τη Δευτέρα βέβαια, το καλοκαιρινό σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει, καθώς η ΕΜΥ προβλέπει βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα. Φοβερά σκαμπανεβάσματα μας επιφυλάσσει ο καιρός για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, μιας και οι εποχές θα αλλάζουν μέσα σε λίγες ώρες.

Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί και από την Πέμπτη θα ξεκινήσει και η άνοδος της θερμοκρασίας. Τα στοιχεία συγκλίνουν στο γεγονός ότι, πολύ θερμές αέριες μάζες από την βόρεια Αφρική και την κεντρική Μεσόγειο, θα ταξιδέψουν προς τη χώρα μας και θα μας επηρεάσουν περίπου από την ερχόμενη Κυριακή 14 Μαΐου και για 1-2 ημέρες μετά.

Ο υδράργυρος θα εκτοξευθεί στις τιμές των 36-37°C για τα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα και τις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές και πιθανότατα σε τοπικό επίπεδο ακόμη και λίγο παραπάνω. Ασφαλώς, αυτές οι τιμές της θερμοκρασίας ελαφρώς θα μας δυσκολέψουν διότι δεν έχουμε συνηθίσει σε τόσο απότομη άνοδο της θερμοκρασίας ειδικά αυτές τις εποχές.

Πάντως με χαρά περιμένουμε το καλοκαίρι διότι ο χειμώνας που πέρασε ήταν από τους πιο δύσκολους των τελευταίων ετών…