Κ. Σκρέκας και Κ. Μαράβας θεμελείωσαν την πλατεία Πύλης

Την έναρξη των εργασιών ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας της Πύλης σηματοδότησε η έναρξη των εργασιών ανάπλασης το πρωί της Τετάρτης από τον Υπουργό Ενέργειας-Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα και τον Δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα.

Πρόκειται για έργο με Προϋπολογισμό δαπάνης 1.163.664,40 € πλέον Φ.Π.Α., με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, το οποίο η δημοτική Αρχή, ύστερα από μεθοδική δουλειά & στενή συνεργασία με τον Υπουργό, αναλαμβάνει να υλοποιήσει.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίσκοπος Πύλης π. Δημ. Κατσαρός.

«Σε στενή συνεργασία με τον Δήμο & την Περιφέρεια, δρομολογήσαμε μια σειρά έργων, που θα φέρουν την Πύλη στο «σήμερα», ώστε να παραδώσουμε μια πόλη βιώσιμη & λειτουργική, που θα καταστεί πόλος έλξης αρκετών τουριστών. Η ανάπλαση της Κεντρικής πλατείας της Πύλης, η επέκταση του ποδηλατόδρομου που θα διασχίζει όλη την πόλη και η αξιοποίηση της παρόχθειας περιοχής του Πορταϊκού, είναι τρία από τα έργα πoυ στοχεύουν προς αυτή την κατεύθυνση» επισήμανε κατά την ομιλία του ο Υπουργός κ. Σκρέκας ο οποίος στάθηκε και στο θέμα της κατασκευής και λειτουργίας εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού με ένα παράλληλο δίκτυο λυμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ, προερχόμενα από πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης του Υπουργείου Ενέργειας, στοχεύοντας στην συνολική διαχείριση των λημμάτων, προστατεύοντας παράλληλα και το περιβάλλον.

Όπως τόνισε, μεγάλος στόχος και βασική προτεραιότητα, αποτελεί η ανάπλαση της παραποτάμιας περιοχής του Πορταϊκού, έργο συνολικού προϋπολογισμού κι αυτό 5 εκατ. ευρώ, που θα ενταχθεί, εκτός απροόπτου σε πρόγραμμα του Υπουργείου & μαζί με τα υπόλοιπα θα αναβαθμίσουν την Πύλη & την γύρωθεν περιοχή της. Έργα που κατά τον ίδιο θα αλλάξη ολοκληρωτικά η περιοχή.

“Είναι τιμή για το Νομό Τρικάλων που έχει έχει Υπουργό τον κ. Σκρέκα και πολιτική τοπική εξουσία & πολίτες, μόνο κέρδος έχουν από αυτή την συγκυρία” ανέφερε ο Δήμαρχος Πύλης κ.  Μαράβας ο οποίος ευχαρίστησε τον Υπουργό κ. Σκρέκα για την καίρια συμβολή του στα έργα που θα έρθουν στον Δ. Πύλης,

Να σημειωθεί ότι ο Υπουργός πριν τη θεμελίωση της πλατείας επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας & το ΑΤ Πύλης,  συνομίλησε με πολίτες στον πεζόδρομο της Ερμού και κατέληξε στο Δημαρχείο  όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος και μαζί και με δημοτικούς συμβούλους κατευθύνθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου.