Ισχυρός σεισμός 6.7 βαθμών-Ταρακουνήθηκαν τα Τρίκαλα-Αισθητός σε πολλές περιοχές

Ισχυρός σεισμός, ο δεύτερος μέσα σε λίγα λεπτά, σημειώθηκε στη Ζάκυνθο. Αυτή τη φορά ο σεισμός είχε μέγεθος 6,7 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ, σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στα Τρίκαλα.Το επίκεντρο του σεισμού είναι ίδιο με τον προηγούμενο (43 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού), το εστιακό βάθος είναι 10 χιλιόμετρα.

πηγή: newsbeast.gr

Η πρώτη ανακοίνωση

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού EMSC) σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (26/10) στη 01:22, στον υποθαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά Ζακύνθου.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10χλμ. σύμφωνα με το EMSC.

Η αυτόματη προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών που δίνει το σεισμό στα 4,8 Ρίχτερ με εστιακό βάθος τα 4χλμ.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, 55χλμ. νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Δείτε στη gallery το σεισμό, όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, που είναι τοποθετημένος στη Λιθακιά Ζακύνθου.

πηγή: Γιάννης Φιλιππάκος Newsbomb.gr

Νέα σεισμική δόνηση, η Τρίτη διαδοχική, σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στη Ζάκυνθο. Αυτή τη φορά το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,4 ρίχτερ! Νωρίτερα είχαν προηγηθεί ένας σεισμός 5,1 και λίγο αργότερα, ο μεγάλος 6,7 και τώρα ο τρίτος με 5,4 ρίχτερ, σύμφωνα πάντα με το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο!

Η ισχυρή σεισμική δόνηση, η οποία σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS ήταν μεγέθους 6,9 βαθμών, ταρακούνησε το Ιόνιο πέλαγος.

Ο ανταποκριτής του Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στη Ζάκυνθο Κ. Συνετός μεταδίδει ότι η ηλεκτροδότηση στο νησί έχει διακοπεί, υπάρχουν υλικές ζημιές και οι κάτοικοι, ανάστατοι, έχουν βγει στους δρόμους χωριών και της πρωτεύουσας του νησιού.

Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής εάν υπάρχουν τραυματισμοί εξαιτίας του σεισμού.

πηγή: newsbeast.gr