Ήπειρος : Η λίστα με τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά

Κατά μία ακόμη ημέρα παρατείνονται οι διακοπές των μαθητών στα Γιάννινα. Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη ύστερα από την συνεννόηση του Δήμου με την Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς στην δεύτερη μεταβιβάζεται πλέον η ευθύνη, τα σχολεία στο Δήμο Ιωαννιτών δεν θα λειτουργήσουν ούτε την Παρασκευή. Έτσι οι διακοπές που ξεκίνησαν πριν τα Χριστούγεννα για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας συνεχίζονται με την ελπίδα όλων τα σχολεία να επανέλθουν στους κανονικούς τους ρυθμούς από την ερχόμενη Δευτέρα.

Η απόφαση δημοσιοποιήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου αργά το απόγευμα.Αναλυτικά έχει ως εξής:Με απόφαση που υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη, σε εφαρμογή του Π.Δ. 79/2017 και μετά από εισηγήσεις των κατά τόπους Δήμων,την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 δεν θα λειτουργήσουν εκ νέου τα παρακάτω σχολεία λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών:
  1. Στο Δήμο Ιωαννιτών
  2. Στο Δήμο Ζαγορίου
  3. Στο Δήμο Μετσόβου
  4. Στο Δήμο Δωδώνης
  5. Στο Δήμο Πωγωνίου το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Κεφαλοβρύσου
  6. Στο Δήμο Ζίτσας τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία Βουτσαρά, Ζίτσας, Βουνοπλαγιάς και Αγίου Ιωάννη

Για τους Δήμους Κόνιτσας και Βορείων Τζουμέρκων οι αποφάσεις θα ληφθούν από τους Δημάρχους τους, καθώς τα μαθήματα μέχρι χθες είχαν διακοπεί μόνο για δύο συνεχόμενες ημέρες, οπότε σύμφωνα με το Π.Δ. 79/2017  η αρμοδιότητα μέχρι και για τρίτη ημέρα διακοπής ανήκει στους ιδίους.